söndag 28 april 2024

inloggad som

Mobill satsar på elbilar

|  
|  

Mobill tar in tre miljoner för att expandera. Bolaget, som utvecklar biljett- och parkeringsappar, etablerar sig snart i Köpenhamn och utökar även verksamheten till nya områden. Snart ska elbilister kunna betala för laddningar i appen.

– I dag finns cirka 100.000 elbilar eller elhybrider i Sverige, inom tio år är prognosen att vi är uppe på någonstans mellan 1.5 till 2.5 miljon bilar, säger Mobills vd Joakim Held till Rapidus.

En utveckling som Mobill tar fasta på. Under första kvartalet ska de integrera sina tjänster i uppkopplade laddningsstationer.

– Vi jobbar för att vara en app mot elbilsägare, så att du också ska kunna betala din laddning med vår app, säger han.

Även Mobills etablering i Köpenhamn beräknas ske under våren. Bolaget har nyss startat upp i Sigtuna och har dessutom ett flertal kommuner på gång, uppger Joakim Held.

Mette Carlbom

Mobill tar in tre miljoner för att expandera. Bolaget, som utvecklar biljett- och parkeringsappar, etablerar sig snart i Köpenhamn och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.