söndag 28 april 2024

inloggad som

Softhouse växer ur lokalerna

24 år efter grundandet lämnar IT-konsultkoncernen Softhouse sina lokaler på Stormgatan i Malmö. Efter sommaren flyttar verksamheten till Slagthuset.

– Det var ett tufft beslut, eftersom vi arbetat och haft tillväxt i samma lokaler sedan bolaget grundades 1996. Men vi behöver ännu mer plats eftersom fler och fler av våra åtaganden är större projekt som våra team sitter med inhouse, säger Roland Ferngård, vd för Softhouse i Skåne.

Han nämner kollektivtrafik som ett område som växt speciellt mycket hos dem. Bolaget ligger bland annat bakom Skånetrafikens app, samt biljettsystemen för flygtågen mellan Oslo och Gardemo och brittiska Go Aheads nya tåglinje mellan Trondheim och Stavanger.

De nya lokalerna på 1.200 kvadratmeter innebär en förstoring på drygt 30 procent. Bolaget har cirka 80 anställda i Malmö plus 25 underkonsulter och Roland Ferngård hoppas utöka med minst tio personer under året. Även i Karlshamn och Sarajevo kommer Softhouse flytta till större, i Helsingborg har dock verksamheten minskat.

– Fokus just nu är tillväxt i Malmö. Om ett år kanske vi satsar igen i Helsingborg eller någon annan ort.

Koncernen omsatte cirka 240 miljoner kronor förra året, varav 100 miljoner kom från Malmö. Det var enligt Ferngård deras bästa år hittills avseende lönsamhet.

För drygt ett år sedan förvärvade Softhouse Contribes verksamhet och anställda på flera orter i Sverige. I Malmö innebar det elva nya medarbetare. Rapidus skrev om Göteborgsbaserade Contribe i samband med bolagets förvärv av Malmöbolaget IT-integration, som i somras försattes i konkurs.

– Vi fick inte ordning på bolaget och lyckades inte hitta personer som kunde ta chefsrollen. Det gjorde det svårt att komma vidare, säger Contribes ägare och grundare Mattias Fredriksson.

Emiliano Strauss

24 år efter grundandet lämnar IT-konsultkoncernen Softhouse sina lokaler på Stormgatan i Malmö. Efter sommaren flyttar verksamheten till Slagthuset. – […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.