lördag 27 april 2024

inloggad som

Nystartade AegirBio mot börsen…

|  
|  

Inte för mycket, inte för lite. Det är tanken bakom det nystartade bolaget AegirBios produkter, som ska se till att patienter får rätt mängd läkemedel. Strax före årsskiftet ansökte AegirBio om notering på Spotlight Stock Market. Bolaget, som kommer att ha sitt säte i Sverige, ägs gemensamt av Lundabolaget LifeAssays och amerikanska Abreos Biosciences.

Enligt tillförordnade vd Anders Ingvarsson ska AegirBio ge stöd i behandlingen med biologiska läkemedel hos bland annat patienter med bröstcancer och multipel skleros.

– Våra vänner i USA anger att 30 procent av dem som medicineras med biologiska läkemedel får för mycket och 25 procent får för lite. Detta leder till både biverkningar och ökade kostnader inom vården, säger Anders Ingvarsson till Rapidus.

Genom sin produkt kan AegirBio spåra läkemedelsnivåerna hos patienter, vilket underlättar i utformningen av en individuell behandling. Första målgruppen är MS-patienter, och planen är att amerikanska läkare ska börja använda tekniken under det första kvartalet.

Framöver ska bolagets teknologi med blodtester även börja användas på vårdcentraler i Europa.

Hittills har det nybildade bolaget tagit in 4,5 miljoner kronor och nästa steg är den kommande noteringen på Spotlight Stock Market.

– Vi arbetar nu med att sätta organisationen med vd och styrelse, med förhoppning om att allt finns på plats i tid innan noteringen, säger Anders Ingvarsson.

Kerstin Weman Thornell

Inte för mycket, inte för lite. Det är tanken bakom det nystartade bolaget AegirBios produkter, som ska se till att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.