söndag 28 april 2024

inloggad som

Handiscover bäddar för europeisk lansering

|  
|  

Malmöbolaget förbereder en kapitalanskaffningsrunda på 15 miljoner kronor, efter att nyss ha tagit in fem miljoner från befintliga och nya delägare. Nu står en bred europeisk marknadsoffensiv vid dörren.

Bolaget har utvecklat ”ett Airbnb för funktionshindrade”, där resenärer kan boka både privata semesterbostäder och hotell. Utöver parametrar som pris och service kan man via Handiscover även jämföra de olika boendens tillgänglighet för funktionshindrade.

Under 2018 slöt bolaget ett samarbetsavtal med hotellbokningssajten Amadeus, som förmedlar rum på över 650.000 hotell världen över. Sedan dess har Handiscover smyglanserats i England.

– Vi har öppnat vårt hotellutbud en destination i taget och har nu bra utbud i Europas topp-30 destinationer. Målet var att visa att vi kan hålla en bra konverteringsgrad och det har vi lyckats med. Vi har nu uppnått en positiv bruttomarginal i nästan alla toppdestinationer, så vi kan visa att våra marknadsinvesteringar kompenseras i inkomster, säger Sebastien Archambeaud, Handiscovers grundare och vd.

Efter att i somras ha fyllt kassan med strax över fem miljoner kronor planerar nu bolaget för en större kapitalanskaffning under första kvartalet. Archambeaud hoppas på 15 miljoner som ska satsas på marknadsföring och att öppna nya europeiska länder.

– Vi har hittills investerat väldigt lite i marknadsföring utan har fokuserat mest på tekniken, säger han.

Bland bolagets delägare märks serieentreprenören Tord Wingren, ängelinvesteraren Dušan Stojanović, Almi Invest Syd och Kampradsfamiljens stiftelses bolag Entreprenörinvest.

Emiliano Strauss

Malmöbolaget förbereder en kapitalanskaffningsrunda på 15 miljoner kronor, efter att nyss ha tagit in fem miljoner från befintliga och nya […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.