torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Ascelia Pharma sparkar i gång fas 3-studie

|  
|  

Fem nya kliniker i USA och Europa är nu redo att ta emot patienter för Ascelia Pharmas fas-3 studie av läkemedlet Mangoral. Samtidigt växer bolaget och flyttar till större lokaler.

Det står klart efter att de fått godkännande av de berörda myndigheterna i respektive land. Klinikerna som ska rekrytera de sammanlagt 200 patienterna återfinns i USA, Tyskland och i Sverige.

I samband med det så expanderar även Ascelia Pharma sin organisation kraftigt och flyttar till större lokaler i det nybyggda kontorshuset The Point i Hyllie

– För ett år sedan var vi fyra personer. Nu har vi har rekryterat fyra ytterligare personer och har tre planerade rekryteringar på gång, säger Magnus Corfitzen, vd för Ascelia Pharma.

Mangoral ska ges till patienter som både har konstaterade eller misstänkta levermetastaser samt en nedsatt njurfunktion. Enligt Ascelia Pharma kommer det att vid en lansering vara den enda produkten i sitt slag på marknaden. Studien förväntas klar runt årsskiftet 2021 och är det sista steget innan ett godkännande av den amerikanska läkemedelsmyndigheten.

Mette Carlbom

Fem nya kliniker i USA och Europa är nu redo att ta emot patienter för Ascelia Pharmas fas-3 studie av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.