onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Ascelia Pharma sparkar i gång fas 3-studie

|  
|  

Fem nya kliniker i USA och Europa är nu redo att ta emot patienter för Ascelia Pharmas fas-3 studie av läkemedlet Mangoral. Samtidigt växer bolaget och flyttar till större lokaler.

Det står klart efter att de fått godkännande av de berörda myndigheterna i respektive land. Klinikerna som ska rekrytera de sammanlagt 200 patienterna återfinns i USA, Tyskland och i Sverige.

I samband med det så expanderar även Ascelia Pharma sin organisation kraftigt och flyttar till större lokaler i det nybyggda kontorshuset The Point i Hyllie

– För ett år sedan var vi fyra personer. Nu har vi har rekryterat fyra ytterligare personer och har tre planerade rekryteringar på gång, säger Magnus Corfitzen, vd för Ascelia Pharma.

Mangoral ska ges till patienter som både har konstaterade eller misstänkta levermetastaser samt en nedsatt njurfunktion. Enligt Ascelia Pharma kommer det att vid en lansering vara den enda produkten i sitt slag på marknaden. Studien förväntas klar runt årsskiftet 2021 och är det sista steget innan ett godkännande av den amerikanska läkemedelsmyndigheten.

Mette Carlbom

Fem nya kliniker i USA och Europa är nu redo att ta emot patienter för Ascelia Pharmas fas-3 studie av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.