söndag 3 december 2023

inloggad som

Nyfinansierat Malmöbolag får skjuts av EU-regler

|  
|  

Nya EU-regler ger medicinteknikbolagen huvudvärk och ger samtidigt skjuts åt Malmöbolaget Hoodin. Innovationsföretaget har nu tagit in 24 miljoner kronor och har medicinteknikindustrin som växande kundunderlag.

Hoodin noterade sig på Spotlight i november 2018 och under det föregående året ökade aktien med 800 procent. Samtidigt blev den företrädesemission på 24 miljoner kronor som avslutades i december övertecknad.

– Grunden är att vi har en unik teknologi för att lösa ett växande behov. Det handlar om en bevakningsmjukvara som är hårt nischad på målgruppen, säger Marcus Emne, Hoodins vd och grundare, till Rapidus.

En anledning till den positiva utvecklingen är att Hoodin snappade upp behovet bland medicinteknikbolag i och med det nya regelverket MDR2020. Det innebär att företagen i branschen måste bedriva en omfattande marknadsbevakning av sin produkt. All teknisk utveckling som påverkar, samt allt som skrivs om den ska de känna till. Därför utvecklade Hoodin en lösning för branschen som lever upp till de nya reglerna.

– Just nu så är det typiska bolaget, och där vi har störst tillväxt, medicinteknikbolag, säger Marcus Emne.

Hoodin har även tagit fram bevakningslösningar inom pharma, finans, turism, utbildning och sjukvård. I nuläget finns tolv personer anställda på företaget, som under våren planerar att utöka personalstyrkan. Det uppger Marcus Emne och lägger till:

– Det kommer hända en massa saker här, med stora satsningar på medicinteknik, pharma och sjukvård.

Mette Carlbom

Nya EU-regler ger medicinteknikbolagen huvudvärk och ger samtidigt skjuts åt Malmöbolaget Hoodin. Innovationsföretaget har nu tagit in 24 miljoner kronor […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad