torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Bilvärderingsapp från Ängelholm satsar utomlands

|  
|  

Jonas Bonde, grundaren av Prisjakt.se, driver sedan några år tillbaka bilvärderingssajten car.info. Nu har han lanserat en ny app som scannar registreringsnummer och ger heltäckande information om bilen direkt i din mobil.

– Appen har drivit på användningen av våra tjänster, vi är nu uppe i 200.000 användare i veckan. Vi säljer tjänsten till olika aktörer i branschen som behöver bildata men det är gratis för privatpersoner, säger vd och grundare Jonas Bonde.

Ängelholmsbaserade car.info har funnits i sex år och tjänsten bygger på att vara en hjälp vid köp av begagnade bilar eller för att hitta rätt marknadspris när man ska sälja.

– Vi har köpt access till en mängd olika databaser och scannat in alla öppna annonser av bilar som ligger på nätet för att kunna ge heltäckande info om bilen som kanske inte syns för lekmannen. Exempel är manipulerade mätare, om bilen varit i kronofogdens ägo eller om den är inlöst av försäkringsbolag och annat som är svårt att kontrollera själv.

Företaget har åtta anställda i Sverige och 17 i Ukraina och satsar nu på en lansering i fler länder. I Norge, Finland och Danmark i första steget med fortsättning i England, Irland och Holland. Samtidigt kommer tjänsten att förfinas.

Pernilla Gudmundsson

Jonas Bonde, grundaren av Prisjakt.se, driver sedan några år tillbaka bilvärderingssajten car.info. Nu har han lanserat en ny app som scannar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.