onsdag 6 december 2023

inloggad som

19 miljoner till Enjay…

|  
|  

Tungt uppbackade miljöteknikbolaget Enjay har fyllt på kassan för att accelerera utlandssatsningen. Detta efter en lyckad lansering i Sverige och Norge det senaste året.

– Vi har fått enormt bra respons från kunder och det har börjat komma en massa kundpropåer från andra marknader. Så vi tar in kapital för att kratta manegen och accelerera internationaliseringen, säger Enjays medgrundare Nils Lekeberg.

Pengarna kommer befintliga delägare. Enligt handlingar hos Bolagsverket ingår bland andra Mehrdad Mahdjoubi, Mårten Öbrink och H&M:s vd Karl-Johan Perssons bolag Philian, i ägarskaran. Grundarna, Nils Lekeberg och Jesper Wirén, är alltjämt majoritetsägare.

Bolagets har utvecklat en patenterad teknik för energieffektivisering, som gör det möjligt att återvinna energi ur restaurangventilation. Systemet används i dag av bland annat Vasakronan och Stena Fastigheter, och är även standard på alla nya Burger King-restauranger som byggs i Skandinavien.

– Nu satsar vi 100 procent på restaurangkök men vi är övertygade om att vår teknik går längre än så, säger Nils Lekeberg.

Emiliano Strauss

 

Tungt uppbackade miljöteknikbolaget Enjay har fyllt på kassan för att accelerera utlandssatsningen. Detta efter en lyckad lansering i Sverige och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad