lördag 7 september 2024

inloggad som

…med “Spotify för nyheter”

|  
|  

Kändisbackade bolaget Njus Media från Sundsvall öppnar upp i Helsingborgs teknikhubb Hetch. Nu vill bolaget skala upp och etablera sin nyhetstjänst som “Spotify för nyheter”.

Tanken är att användarna ska kunna söka och bevaka nyheter, frågor eller områden. Än så länge sker det kostnadsfritt, men mediernas betalväggar finns kvar. Mediehusen betalar alltså inget för att synas i Njus tjänst som samtidigt länkar till mediernas egna sajter.

Med tiden är dock målet att hitta ett sätt att låta användarna betala ett enda abonnemang för alla betalväggar och så få tillgång till allt material inuti tjänsten.

– Nästan alla vi pratat med i våra kund- och användarundersökningar efterfrågar just det. Jag tror branschen måste röra sig åt det hållet, säger Njus grundare Rolf Bäck till Rapidus.

Tills det sker satsar bolaget på att dra intäkter genom att sälja tjänster för omvärldsbevakning till företag. Därför ska ett nytt team nu byggas i Helsingborg, där Rolf Bäck också hoppas hitta nya finansiärer.

– Vi har ungefär 80.000 artiklar per dygn i tjänsten, från cirka 25.000 mediehus i 15 länder, 900 mediehus bara i Sverige. Vi har hittills skedmatats med kapital så det är skönt att vi äntligen har en tillväxt på instäktssidan, säger han.

Bland de som investerat i bolaget märks Nordnets tidigare vd Peter Dahlgren, samt tv-profiler som Lennart Ekdal och Rickard Olsson.

Emiliano Strauss

Kändisbackade bolaget Njus Media från Sundsvall öppnar upp i Helsingborgs teknikhubb Hetch. Nu vill bolaget skala upp och etablera sin […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Bolaget som tar in 1,1 mdr på en dag

    För vissa går det lätt att få riskkapital. Här är bolaget som på onsdagen sonderade intresset för att pytsa in 1 miljard kronor. Samma kväll fanns löften om 1,1 miljarder.

  • Fåhraeus fyller på sin fond

    Serieentreprenören Christer Fåhraeus räknar med att ha 700 Mkr i torrt krut till årsskiftet i sin investeringsfond FSG 2. Det senaste förvärvet är en mindre andel i Göteborgsföretaget Promimic.

  • Mer EU-pengar till skånska aktörer

    Skåne har utnämnts till att vara en av EU:s 151 “Region Innovation Valleys”, innovationsregioner. Initiativet ska hantera EU:s samhällsutmaningar och stärka den gemensamma konkurrenskraften.