onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Växande Longboat tar sikte på börsen

|  
|  

Efter att ha tagit in 20 miljoner från Almi och fått en ny vd, siktar nu Longboat Amniotics på att expandera och börsnotera sig i slutet av 2020.

Två nya har anställts i bolaget, och ytterligare mellan två och fem personer ska anställas nästa år. Det uppger Kåre Engkilde, vd på Longboat Amniotics sedan maj i år.

– 2020 så tänker vi köra proof of concept, biodistribution och toxikologi. Det är en del av de prekliniska studierna och även den kliniska biten, säger vd Kåre Engkilde till Rapidus.

Lundbolaget utvecklar en teknik för att tillvarata och utvinna stamceller ur fostervatten. Pengarna de har tagit in har även gått till den nya anläggningen.

– Nästa år får vi en mer kapital och ska komma igång med den kliniska biten i slutet av 2020. Så ser vi lite om vi ska gå efter en notering under fjärde kvartalet nästa år, säger Kåre Engkilde.

Mette Carlbom

Efter att ha tagit in 20 miljoner från Almi och fått en ny vd, siktar nu Longboat Amniotics på att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.