söndag 25 februari 2024

inloggad som

Växande Longboat tar sikte på börsen

|  
|  

Efter att ha tagit in 20 miljoner från Almi och fått en ny vd, siktar nu Longboat Amniotics på att expandera och börsnotera sig i slutet av 2020.

Två nya har anställts i bolaget, och ytterligare mellan två och fem personer ska anställas nästa år. Det uppger Kåre Engkilde, vd på Longboat Amniotics sedan maj i år.

– 2020 så tänker vi köra proof of concept, biodistribution och toxikologi. Det är en del av de prekliniska studierna och även den kliniska biten, säger vd Kåre Engkilde till Rapidus.

Lundbolaget utvecklar en teknik för att tillvarata och utvinna stamceller ur fostervatten. Pengarna de har tagit in har även gått till den nya anläggningen.

– Nästa år får vi en mer kapital och ska komma igång med den kliniska biten i slutet av 2020. Så ser vi lite om vi ska gå efter en notering under fjärde kvartalet nästa år, säger Kåre Engkilde.

Mette Carlbom

Efter att ha tagit in 20 miljoner från Almi och fått en ny vd, siktar nu Longboat Amniotics på att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.