tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Helsingborgs teknikhubb Hetch utökar…

|  ,
|  

I somras bildade Hetch team med Europas ledande startup-kollektiv SUP 46 samtidigt som flera bolag tog plats i lokalerna på Järnvägsgatan. Nu tillkommer tre nya företag, i väntan på gemensam flytt till hajpade projektet Prisma som ska bli ett teknik-nav i Oceanhamnen mot slutet av 2020.

– Det känns väldigt glädjande att på kort tid få in både startups och etablerade företag med innovationsteam inom teknik. De nya nu är Hoofstep, som jobbar med artificiell intelligens och uppkopplade hästar. Dessutom Njus, en digital nyhetstjänst, och snabbväxande Proposales – Thinks tidigare accelerator-bolag, säger David Nilsson Sträng, vd på Hetch.

I de 500 kvadratmeter stora lokalerna mitt emot Helsingborg C erbjuder man nu sitt tredelade koncept med inkubator, accelerator och studio – en samarbetsyta med etablerade företag för att stötta mindre bolag. Med flytten till Prisma tillkommer 1.500 kvadratmeter med option på ytterligare 1.800 kvadratmeter.

– Vi vill bli den ledande tech-staden i Sverige och skapa en stark community tillsammans, då tror jag att man måste tänka stort. Jag är dessutom övertygad om att samarbete är bättre än protektionism för att sätta Skåne på innovationskartan så vi är i ständig dialog med andra startup-hubbar, säger David Nilsson Sträng.

Utöver de nya bolagen finns sedan tidigare Resurs bank, Wihlborgs, Rosholm Dell i lokalerna och man samarbetar dessutom med acceleratorn Think och Helsingborgs stad.

Pernilla Gudmundsson

I somras bildade Hetch team med Europas ledande startup-kollektiv SUP 46 samtidigt som flera bolag tog plats i lokalerna på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.