tisdag 5 december 2023

inloggad som

Smarta livsmedelsetiketter nära marknaden

|  
|  

Innoscentia har varit i startgroparna för att lansera en prototyp för sin sensorteknik. Nu har de tagit in sex miljoner kronor i kapital med planen att snabba på processen och komma igång med lanseringen i början av nästa år.

Innoscentia har utvecklat en patenterad teknik för livsmedel som – med sensoriskt bläck och tryckt elektronik som integrerats i en etikett – kan läsa av färskheten i förpackat kött. På så sätt kan onödigt matspill minskas.

Tidigare var planen att ha en prototyp klar redan under detta året, men den tekniska utvecklingen har enligt vd Erik Månsson tagit längre tid än de trodde.

– Men det senaste halvåret har vi nu sett tekniska framsteg, det är utvecklingen av själva bläcket som har tagit ganska stora steg, säger han.

Han har som en del i satsningen gått in på heltid som Innoscentias nya vd. Robin Thiberg, tidigare vd och medgrundare, har istället tagit plats i styrelsen.

– Det nya kapitalet har framförallt gått in i personalkostnader i vår utvecklingsanläggning i Hyderabad, Indien. Det för att snabba upp processen att bli en kommersiell produkt, säger Erik Månsson.

Mette Carlbom

Innoscentia har varit i startgroparna för att lansera en prototyp för sin sensorteknik. Nu har de tagit in sex miljoner […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.