tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Lytics fyller kassan – överväger notering

|  
|  

Malmöbolaget Lytics Health tar in pengar genom en riktad nyemission. De 2,5 miljoner kronorna går till pågående projekt, men vd Mattias Paulsson överväger också en kommande börsnotering.

Lytics, som knoppades av från Expertmaker 2011, utvecklar AI-mjukvara som drar slutsatser av medicinsk data. De senaste åren har man bland annat genomfört tester inom dialysvården och bolaget är också delaktigt i världens största studie av influensavaccin.

Lytics har nu avslutat en riktad nyemission som genererat 2,5 miljoner kronor.

– Pengarna gör att vi kan jobba vidare med våra kundprojekt och vår produkt, säger vd Mattias Paulsson.

Huvudägare är Transformica och de har i samband med emissionen försvarat sin andel i ägarförhållandena. Tidigare har Lytics flaggat för att bolaget ska bli publikt framöver.

– Just nu sitter vi i diskussioner som kan påverka det utfallet. Börsnotering är ett av de alternativ vi utvärderar, säger Mattias Paulsson.

Kerstin Weman Thornell

Malmöbolaget Lytics Health tar in pengar genom en riktad nyemission. De 2,5 miljoner kronorna går till pågående projekt, men vd […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.