söndag 28 april 2024

inloggad som

Dingizian blir majoritetsägare i Safeture

|  ,
|  

Affärsmannen Greg Dingizians bolag Adma äger 62,3 procent av resesäkerhetsföretaget Safeture. Det är facit när tiden för att acceptera Admas erbjudande gått ut.

– Det är ingen exakt vetenskap utan vi ville öka ägandet och eftersom vi gick över 30 procent så fick vi budplikt och tog vad vi fick. 63 procent är vi nöjda med och ser fram emot en spännande fortsättning på bolagets utveckling, säger Greg Dingizian till Rapidus.

Safetures styrelse rekommenderade långsiktiga aktieägare att tacka nej till budet, som låg precis på stängningskursen dagen innan budet presenterades.

– Det var väl ett klokt råd. De uttalade sig på ett väldigt bra sätt att på kort sikt var budet attraktivt och på lång sikt fanns det mer att hämta, säger Greg Dingizian.

I dag har Adma inga representanter i Safetures styrelse, men Greg Dingizian säger att det är rimligt att företaget utser några ledamöter i framtiden. Däremot vill han inte svara på om han själv tänker sätta sig i styrelsen.

– Det får jag återkomma om.

Niclas Lindstrand

Affärsmannen Greg Dingizians bolag Adma äger 62,3 procent av resesäkerhetsföretaget Safeture. Det är facit när tiden för att acceptera Admas […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.


  • Därför tar Doxa in ytterligare 200 Mkr

    Fastighetsbolaget Doxa gör en riktad nyemission på strax under 200 Mkr. Det är andra gången bolag tar in pengar på kort tid. Huvudägaren Greg Dingizian förklarar varför.

  • Motgång för Greg och Percy

    Fastighetsbolaget Doxa, med Greg Dingizian och Percy Nilsson bland huvudägarna, sänker ett tidigare kommunicerat helårsresultat för 2023 med en halv miljard kronor.

  • Tillväxt i dagens rapportflod

    Börsbolagens rapporter för årets fjärde kvartal fortsätter att strömma in. Bland dagens rapporter finns Senzagen, Safeture och Neola Medical.

  • Doxa säljer hälften av Karlastaden

    Fastighetsbolaget Doxa, med Malmöprofilen Greg Dingizian som huvudägare, säljer hälften av Karlastaden, den planerade nya stadsdelen i Göteborg. Priset är 1 miljard kronor. Affären sker mindre än ett år efter att byggrätterna köptes.

  • Börja satsa, sluta spara

    Glädjen med årets mörkaste tid är att det vänder. Frågan är om årets vintersolstånd sammanfaller med ekonomin och framtidsutsikterna. Vi tror det och önskar dig som Rapidusmedlem ett ljusnande 2024.

  • Greg viktar över

    Fastighetsbolaget Doxa gör en riktad nyemission på 350 Mkr. Bolagets grundare Greg Dingizian tar nästan hälften av summan och stärker därmed engagemanget i bolaget.

  • Malmös fastighetsstjärnor ökar takten

    Det stjärnspäckade fastighetsbolaget SLP gör en riktad nyemission på 550 Mkr. Det är andra gången i år bolaget fyller kassan med samma belopp.

  • Greg värderar upp sina tillgångar

    Greg Dingizians fastighetsinvestmentbolag Doxa värderar upp tillgångarna i Serneke med över en halv miljard kronor.

  • Malmös fastighetskung spänner musklerna

    Mannen bakom Turning Torso och fastighetsbolaget Victoria Park, Greg Dingizian, lägger bud på bygg- och fastighetsbolaget Serneke, med bas i […]

  • Tyskland nästa för Safeture

    Säkerhetsföretaget Safeture öppnar i Tyskland efter att ha fått elektronikjätten Siemens som kund. För att sköta den tyska marknaden har […]