fredag 23 februari 2024

inloggad som

Dingizian blir majoritetsägare i Safeture

|  ,
|  

Affärsmannen Greg Dingizians bolag Adma äger 62,3 procent av resesäkerhetsföretaget Safeture. Det är facit när tiden för att acceptera Admas erbjudande gått ut.

– Det är ingen exakt vetenskap utan vi ville öka ägandet och eftersom vi gick över 30 procent så fick vi budplikt och tog vad vi fick. 63 procent är vi nöjda med och ser fram emot en spännande fortsättning på bolagets utveckling, säger Greg Dingizian till Rapidus.

Safetures styrelse rekommenderade långsiktiga aktieägare att tacka nej till budet, som låg precis på stängningskursen dagen innan budet presenterades.

– Det var väl ett klokt råd. De uttalade sig på ett väldigt bra sätt att på kort sikt var budet attraktivt och på lång sikt fanns det mer att hämta, säger Greg Dingizian.

I dag har Adma inga representanter i Safetures styrelse, men Greg Dingizian säger att det är rimligt att företaget utser några ledamöter i framtiden. Däremot vill han inte svara på om han själv tänker sätta sig i styrelsen.

– Det får jag återkomma om.

Niclas Lindstrand

Affärsmannen Greg Dingizians bolag Adma äger 62,3 procent av resesäkerhetsföretaget Safeture. Det är facit när tiden för att acceptera Admas […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.


 • Tillväxt i dagens rapportflod

  Börsbolagens rapporter för årets fjärde kvartal fortsätter att strömma in. Bland dagens rapporter finns Senzagen, Safeture och Neola Medical.

 • Doxa säljer hälften av Karlastaden

  Fastighetsbolaget Doxa, med Malmöprofilen Greg Dingizian som huvudägare, säljer hälften av Karlastaden, den planerade nya stadsdelen i Göteborg. Priset är 1 miljard kronor. Affären sker mindre än ett år efter att byggrätterna köptes.

 • Börja satsa, sluta spara

  Glädjen med årets mörkaste tid är att det vänder. Frågan är om årets vintersolstånd sammanfaller med ekonomin och framtidsutsikterna. Vi tror det och önskar dig som Rapidusmedlem ett ljusnande 2024.

 • Greg viktar över

  Fastighetsbolaget Doxa gör en riktad nyemission på 350 Mkr. Bolagets grundare Greg Dingizian tar nästan hälften av summan och stärker därmed engagemanget i bolaget.

 • Malmös fastighetsstjärnor ökar takten

  Det stjärnspäckade fastighetsbolaget SLP gör en riktad nyemission på 550 Mkr. Det är andra gången i år bolaget fyller kassan med samma belopp.

 • Greg värderar upp sina tillgångar

  Greg Dingizians fastighetsinvestmentbolag Doxa värderar upp tillgångarna i Serneke med över en halv miljard kronor.

 • Malmös fastighetskung spänner musklerna

  Mannen bakom Turning Torso och fastighetsbolaget Victoria Park, Greg Dingizian, lägger bud på bygg- och fastighetsbolaget Serneke, med bas i […]

 • Tyskland nästa för Safeture

  Säkerhetsföretaget Safeture öppnar i Tyskland efter att ha fått elektronikjätten Siemens som kund. För att sköta den tyska marknaden har […]

 • Safeture lämnar Ideon

  Säkerhetsföretaget Safeture flyttar till Sockerbiten i centrala Lund och lämnar därmed sina lokaler på Ideon Gateway. Företaget har på ett […]

 • Safeture växlar upp sälj och marknad

  Resesäkerhetsföretaget Safeture tar in 23,2 miljoner kronor i en företrädesemission, som tecknades till 101 procent. Bolagets styrelseordförande Semmy Rülf säger […]