lördag 25 maj 2024

inloggad som

Tre frågor till Christer Fåhraeus…

|  
|  

… serientreprenören vars investmentbolag Fårö Capital just köpt in sig i det börsnoterade Lundabolaget Gasporox.

Vad var det som lockade med just Gasporox?

– Det är ett bolag med en klar produkt som är attraktiv hos kunderna. Gasporox arbetar med att kvalitetssäkra förpackningar med så kallad skyddande atmosfär. Vi tror att kraven på denna typ av förpackningar kommer att öka. Det handlar både om att konsumenterna får fräschare produkter och att man minskar svinnet och bidrar till en mer hållbar produktion, säger Christer Fåhraeus till Rapidus.

I samband med två riktade emissioner lägger ni in 14 miljoner kronor. Vad ska pengarna användas till?

– Vi hoppas att Gasporox fortsätter utvecklingsarbetet, och kanske också tar fram nya produkter i angränsande områden. En del pengar går till sälj och marknadsföring.

Med investeringen blir du och Fårö Capitals Emanuel Erikson 20-procentiga delägare i Gasporox. Hur ser du på er roll i bolaget framöver?

– De har en bra styrelse och en duktig ledning som klarar sig fint. Vi vill vara en aktiv ägare som stöttar och hjälper. Om vi sedan sitter i styrelsen efter årsstämman, det är upp till valberedningen att avgöra.

Kerstin Weman Thornell

… serientreprenören vars investmentbolag Fårö Capital just köpt in sig i det börsnoterade Lundabolaget Gasporox. Vad var det som lockade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Sportbetting blev träpaneler

    Att ett tvillingpar som ägnat sig åt sportbetting skulle satsa på akustiska träpaneler var en högoddsare. Men det blev en succé och bolaget Wood on Wall i Helsingborg hoppas nå 100 Mkr i försäljning inom bara några år.

  • Freedrum ur takt igen

    Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.