söndag 28 april 2024

inloggad som

Växande Fieldly får ny vd

Malmöbaserade Fieldly har tagit in 16,5 miljoner kronor från befintliga ägare för att accelerera internationaliseringen. Samtidigt sker en rockad mellan bolagets vd och ordförande.

Förra ordföranden Anders Boman, tidigare portföljchef för Oxford University Innovation och LU Innovation, tar över som vd efter medgrundaren Daniel Krusenstråhle, som blir ordförande och produktchef.

– Sedan vi grundades för fem år sedan har vi haft ett stort produktfokus och satsat på att hitta en bra “product market fit”. Nu har vi hittat den och är därför redo att satsa på att skala upp vår försäljningsorganisation. Daniels stora passion är produktutveckling och det är där han vill lägga sitt fokus när vi nu går in i nästa fas, säger Sven Paulin, bolagets marknadschef och andra medgrundare.

Fieldly har framför allt under hösten växt stadigt. Enligt Paulin rör det sig om en månatlig ökning på cirka 10 procent, sett till återkommande intäkter. Det har gjort att nettoomsättningen för 2019 kommer landa på runt 7 miljoner kronor, dubbelt så mycket som 2018.

– Vi tickar framåt som aldrig förr med väldigt nöjda kunder. En platschef i ett kundcase från Veidekke vittnar till exempel om att vår produkt sparar minst en timme per person och dag, säger Sven Paulin.

Bolaget har utvecklat ett app- och webbaserat projekthanteringsverktyg för byggbranschen. Tjänsten har över 25.000 registrerade användare och om ett år förväntar sig bolaget ha dubblat den siffran.

De har i dag betalande kunder i sex länder och ska nu satsa på att växa utomlands. I första hand kommer försäljningsorganisationen i Malmö stå för satsningen, men bolaget överväger också att öppna kontor i utvalda delar av världen.

Det nya kapitalet kommer från befintliga ägare med Christer Dahlén i spetsen. Bland övriga delägare märks affärsänglar som Mårten Öbrink, Jan Karlander, Dan Nilsson och Lars Dahlén.

Emiliano Strauss

Malmöbaserade Fieldly har tagit in 16,5 miljoner kronor från befintliga ägare för att accelerera internationaliseringen. Samtidigt sker en rockad mellan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.