torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Studybee lanserar app

|  
|  ,

Skolplattformen Studybee har lanserat en app för elever som komplement till webbgränssnittet. Det uppger bolagets nye vd Johan Henricson från storägaren Djäkne Startup Studio för Rapidus.

– I appen kan elever enklare se vad de bedöms på i de olika uppgifterna de har för tillfället. Vi går vidare med internationaliseringen av produkten och med att bygga ut den så att fler grupper kan använda den. I dag är verktyget anpassat för lärare och elever, säger Johan Henricson.

Studybees mjukvarubaserade verktyg är ett instickprogram i gratisprogrammet Google Classroom som används av många skolor i Sverige. Nyligen lanserade bolaget verktyget i belgiska Flandern, vilket enligt Johan Henricson gick över förväntan. Han är partner och delägare i Djäkne Startup Studio, som är största enskilda ägare i Studybee med runt 20 procent.

– I skolorna i Flandern har de en stor reform med lärarkrav på att dokumentera läromål för varje elev, och de har inget verktyg. Så när vi stod på Googles scen var det stort intresse. Över 20 skolor har nu några veckors testperiod och vi håller på att diskutera ramavtal med både statliga och katolska skolan. De täcker tillsammans 90 procent av skolorna, säger Ian Rattigan, medgrundare och tidigare vd som nu fokuserar på utveckling och sälj.

Elisabet Ottosson

Skolplattformen Studybee har lanserat en app för elever som komplement till webbgränssnittet. Det uppger bolagets nye vd Johan Henricson från […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad