måndag 29 april 2024

inloggad som

Safetures styrelse avråder från Dingizians bud

|  ,
|  ,

Resesäkerhetsföretaget Safetures styrelse rekommenderar långsiktiga aktieägare att tacka nej till affärsmannen Greg Dingizians bud på företaget. Samtidigt konstaterar dock styrelsen att budet, som Dingizians bolag Adma Invest lade den 25 oktober, inte är oskäligt i ett kortsiktigt perspektiv.

– Det är ett mycket svårt beslut för en styrelse att fatta. Adma Holding med Greg Dingizian i spetsen är en bra långsiktig ägare som tror på bolaget. Vi är nöjda med honom som investerare och ser fram emot att ha honom som en ännu större ägare i framtiden, säger styrelseordföranden Semmy Rülf till Rapidus.

Admas bud ligger på tio kronor per aktie, vilket var stängningskursen dagen innan budet presenterades – alltså det lägsta budet som kunde ges. Det kom efter att Adma nått 30 procents ägande i Safeture och därmed fick budplikt. I samband med detta sa Greg Dingizian till Rapidus att han inte hade som mål att ta över hela bolaget.

– Ser man det som en långsiktig investering så ser styrelsen en fantastisk möjlighet i företaget, som bara är i sin början. Men man kan också se att de som varit med det senaste året haft en bra kortsiktig utveckling av aktien, så en rent finansiell investering har gjort en bra avkastning, säger Semmy Rülf.

Safetures grundare Lars Lidgren har bestämt sig för att sälja större delen av sina 13,5 procent i företaget till Adma.

Niclas Lindstrand

Resesäkerhetsföretaget Safetures styrelse rekommenderar långsiktiga aktieägare att tacka nej till affärsmannen Greg Dingizians bud på företaget. Samtidigt konstaterar dock styrelsen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.