fredag 23 februari 2024

inloggad som

Safetures styrelse avråder från Dingizians bud

|  ,
|  ,

Resesäkerhetsföretaget Safetures styrelse rekommenderar långsiktiga aktieägare att tacka nej till affärsmannen Greg Dingizians bud på företaget. Samtidigt konstaterar dock styrelsen att budet, som Dingizians bolag Adma Invest lade den 25 oktober, inte är oskäligt i ett kortsiktigt perspektiv.

– Det är ett mycket svårt beslut för en styrelse att fatta. Adma Holding med Greg Dingizian i spetsen är en bra långsiktig ägare som tror på bolaget. Vi är nöjda med honom som investerare och ser fram emot att ha honom som en ännu större ägare i framtiden, säger styrelseordföranden Semmy Rülf till Rapidus.

Admas bud ligger på tio kronor per aktie, vilket var stängningskursen dagen innan budet presenterades – alltså det lägsta budet som kunde ges. Det kom efter att Adma nått 30 procents ägande i Safeture och därmed fick budplikt. I samband med detta sa Greg Dingizian till Rapidus att han inte hade som mål att ta över hela bolaget.

– Ser man det som en långsiktig investering så ser styrelsen en fantastisk möjlighet i företaget, som bara är i sin början. Men man kan också se att de som varit med det senaste året haft en bra kortsiktig utveckling av aktien, så en rent finansiell investering har gjort en bra avkastning, säger Semmy Rülf.

Safetures grundare Lars Lidgren har bestämt sig för att sälja större delen av sina 13,5 procent i företaget till Adma.

Niclas Lindstrand

Resesäkerhetsföretaget Safetures styrelse rekommenderar långsiktiga aktieägare att tacka nej till affärsmannen Greg Dingizians bud på företaget. Samtidigt konstaterar dock styrelsen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.