onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Finqr knoppar av mjukvaruförsäljning

|  ,
|  

Det Malmöbaserade fintechbolaget Finqr har, genom det nybildade bolaget Quiddly, börjat sälja sin egenutvecklade mjukvara för fakturahantering och inkasso. Första kunderna är Kredinors svenska gren och företagskreditgivaren Qred.

– Under våren blev vi kontaktade av Kredinor, Norges största inkassoverksamhet. De ville använda vår mjukvara för att få tillgång till ett modernt system för fakturahantering i Sverige. Så det var inget vi hade planerat. När kund nummer två kom till oss i somras drog vi slutsatsen att fintechmarknaden behöver konkurrens, säger Claes Ramel, vd för Quiddly, till Rapidus.

Han gör själv jämförelsen med Tink, som först byggde sin egen budgeteringsapp och sedan sålde mjukvaran till storbanker. Beslutet att lägga mjukvaruförsäljningen i ett eget bolag fattades för att tydligt skilja verksamheterna åt, då man i praktiken säljer tekniken till konkurrenter bland kreditgivare och inkassobolag.

– Även Finqr blir kund till Quiddly, säger Claes Ramel.

Förhandlingar pågår nu med ytterligare en kund som vill använda mjukvaran utanför Sverige. Tanken är annars att till en början rikta sig till den svenska marknaden och sedan till övriga Europa.

Förutom Claes Ramel består Quiddly av Finqr-medgrundaren och vd:n Jakob Carlbring, som ansvarar för utvecklingen av mjukvaran. Finqr hanterar i dag fakturaflödet för ett 100-tal kunder med draghjälp av GetAccept och teknikjätten Kjell & Company i både Sverige och Norge.

Felicia Frithiof

Det Malmöbaserade fintechbolaget Finqr har, genom det nybildade bolaget Quiddly, börjat sälja sin egenutvecklade mjukvara för fakturahantering och inkasso. Första […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.