torsdag 2 maj 2024

inloggad som

1337-startup i samarbete med Smart Refill

|  ,
|  ,

We Bot, ett av uppstartsbolagen hos 1337Works och 1337 Partners, har fått sitt första kundavtal ett halvår efter starten. De ska göra ett pilotprojekt för att testa sin chattbot-lösning med Smart Refills kunder.

We Bot utvecklar chatbottar, där AI och språkanalys ska ersätta mänsklig kundsupport, och kunderna skriver frågor och får automatiska svar via chattar, det går också att ställa frågor och få svar med röst. Förhoppningen är nu att We Bots lösning ska göra Smart Refills olika erbjudanden mer användarvänliga för yngre kunder.

– Vi vill hjälpa företag att nå ut i olika kanaler med ”lättuggad” information på ett sätt som unga vuxna är vana att ta in, säger Mattias Hamberg, vd för We Bot.

Smart Refill i Helsingborg utvecklar säkra betalningslösningar för företag inom branscherna telekom och finansteknik. De har utvecklat appar åt Telia, Telenor och Tre, samt till exempel mobilbanker och fondappar åt bland andra Resurs Bank och Handelsbanken.

– Nu vill vi tillsammans med We Bot utveckla möjligheten för våra kunder att bli mer tillgängliga för sina användare. En säker och enkel betalningslösning som kompletteras med en lika säker och enkel chattkanal, säger Henric Ungh, vd för Smart Refill.

We Bot grundades hos 1337Works och startade med egen personal i maj efter en såddinvestering från 1337 Partners. Bolaget är baserat i Lund och Stockholm och sysselsätter tre personer.

Elisabet Ottosson

We Bot, ett av uppstartsbolagen hos 1337Works och 1337 Partners, har fått sitt första kundavtal ett halvår efter starten. De […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.