fredag 14 juni 2024

inloggad som

1337-startup i samarbete med Smart Refill

|  ,
|  ,

We Bot, ett av uppstartsbolagen hos 1337Works och 1337 Partners, har fått sitt första kundavtal ett halvår efter starten. De ska göra ett pilotprojekt för att testa sin chattbot-lösning med Smart Refills kunder.

We Bot utvecklar chatbottar, där AI och språkanalys ska ersätta mänsklig kundsupport, och kunderna skriver frågor och får automatiska svar via chattar, det går också att ställa frågor och få svar med röst. Förhoppningen är nu att We Bots lösning ska göra Smart Refills olika erbjudanden mer användarvänliga för yngre kunder.

– Vi vill hjälpa företag att nå ut i olika kanaler med ”lättuggad” information på ett sätt som unga vuxna är vana att ta in, säger Mattias Hamberg, vd för We Bot.

Smart Refill i Helsingborg utvecklar säkra betalningslösningar för företag inom branscherna telekom och finansteknik. De har utvecklat appar åt Telia, Telenor och Tre, samt till exempel mobilbanker och fondappar åt bland andra Resurs Bank och Handelsbanken.

– Nu vill vi tillsammans med We Bot utveckla möjligheten för våra kunder att bli mer tillgängliga för sina användare. En säker och enkel betalningslösning som kompletteras med en lika säker och enkel chattkanal, säger Henric Ungh, vd för Smart Refill.

We Bot grundades hos 1337Works och startade med egen personal i maj efter en såddinvestering från 1337 Partners. Bolaget är baserat i Lund och Stockholm och sysselsätter tre personer.

Elisabet Ottosson

We Bot, ett av uppstartsbolagen hos 1337Works och 1337 Partners, har fått sitt första kundavtal ett halvår efter starten. De […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Recept mot matsvinn i Lejonkulan

  Varje år orsakas matsvinn för mer än 100 miljarder dollar av temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel. Startupen […]


 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

 • Solid X blåser av fusionen

  Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

 • Kungens solceller i konkurs

  Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

 • Nya pengar till Gridly

  Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.