torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Pink Programming lanserar företagsutbildning

|  
|  

Den ideella föreningen Pink Programming vidgar sin verksamhet och håller sin första kurs för företag den 20 november. Utbildningen har tio platser och riktar sig till företag som vill ha hjälp med att hitta kvinnliga utvecklare.

– Det är en idé som hängt med ett tag, vi har fått många frågor från olika bolag om hur de ska få kvinnor att jobba på bolaget. Vi har delat med oss så gott vi kunnat, men under hösten har vi också tagit fram en presentation som är bättre paketerad och lättare för oss att hänvisa till, säger Alice Larsson, verksamhetsledare för Pink Programming, till Rapidus.

Föreningen har fått 100.000 kronor från Sparbanksstiftelsen Skåne för att genomföra utbildningen för första gången. Bland de deltagande företagen märks Axis, Vattenfall och Uniti. Tanken är att utbildningen ska bli ett permanent inslag i verksamheten.

– Nu kör vi pilotomgången under hösten, sedan ska det bli ett utbildningspaket som vi kan sälja till bolagen. De har ingen lätt nöt att knäcka, det är inte som de kommer att lämna en föreläsning och ha alla svar. Men det finns många små saker som spelar roll. Står det i anställningsannonsen att man söker en ”code ninja” så kanske det inte är så attraktivt för kvinnor, säger Alice Larsson.

Niclas Lindstrand

Den ideella föreningen Pink Programming vidgar sin verksamhet och håller sin första kurs för företag den 20 november. Utbildningen har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]