fredag 26 april 2024

inloggad som

Tungviktarnas AI-startup i samarbete med Awa

|  ,
|  

Malmöbolaget Mindified har inlett ett samarbete med den svenska patentjätten Awa. Planen är att utveckla verktyg och tjänster som kan vara användbara inom patentbranschen.

För drygt ett år sedan grundades Mindified med sikte på att arbeta med AI och masikininlärning inom en rad olika branscher som industri, finans och säkerhet. Bakom konsultbolaget står Henrik Benckert och Jesper Carlgren, båda tidigare regionchefer för Tretton37, samt Dan Hovang som varit teknikchef på Verisure.

I somras knöts kontakter med skånska immaterialrättsjätten Awa. Nu har samarbetet inletts, vilket enligt Mindifieds medgrundare och vd Henrik Benckert kan leda till en utveckling av nya verktyg och tjänster.

– Såhär i början är det ett utforskande samarbete. Men jag är övertygad om att vi kan hitta spännande saker när vi parar ihop vår kunskap, om Artificiell Intelligens och Natural Language Processing, med deras stora erfarenhet inom patentbranchen, säger han.

I patentsammanhang är det en fördel att snabbt kunna hantera och bearbeta stora textmassor. Här kan Awa och deras kunder dra nytta av teknik och nya applikationer som Mindified kan ta fram, menar Henrik Benckert.

– Även om vi är ett ungt bolag så har vi stor och bred erfarenhet. Våra elva medarbetare har kunskap i allt från cloudlösningar till rena algoritmer, så framöver får vi se hur vi kan hjälpa Awa att hantera data på ett bra sätt.

Awas huvudkontor finns i Malmö. De drygt 4000 kunderna finns framför allt i Europa, Asien och USA.

Kerstin Weman Thornell

Malmöbolaget Mindified har inlett ett samarbete med den svenska patentjätten Awa. Planen är att utveckla verktyg och tjänster som kan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.