torsdag 10 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Tre frågor till Healthy Marketing Teams vd…

…Peter Wennström, som just nu är i Singapore för att på uppdrag av landets arbetsmarknadsdepartement utbilda mindre livsmedelsföretag. Målet är att göra dem konkurrenskraftiga inom innovation på marknaden för “healthy ageing”, alltså hälsosamt åldrande.

Vad är det egentligen ni ska lära ut till Singapores livsmedelsföretag?

– Vår FourFactors-modell, som är ett ramverk för framgångsrik marknadsföring och positionering av innovationer inom mat och hälsa. FourFactors-modellen är idag installerad som hjärtat i en av våra internationella kunders innovationscenter i Singapore. Det är också där vi genomför utbildningen.

Varför är den åldrande befolkningen en viktig målgrupp?

– FN:s befolkningsprognoser visar att om tre decennier kommer nästan hälften, 47 procent, av Singapores totala befolkning vara 65 år eller äldre.

Vad får ni ut av det här uppdraget?

– Det stärker vår position i Singapore och Sydostasien, och bekräftar den som ledande inom området. Nästa steg blir att etablera ett dotterbolag till Healthy Marketing Team i Singapore för fortsatt expansion på den växande asiatiska marknaden. Vi tittar just nu också på hur vi kan länka våra universitetssamarbeten mellan Lunds universitet och Singapore.

Felicia Frithiof

…Peter Wennström, som just nu är i Singapore för att på uppdrag av landets arbetsmarknadsdepartement utbilda mindre livsmedelsföretag. Målet är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Stjärnspäckad styrelse i Elva11

    Nyligen gjorde Additude-grundaren Jim Roslund comeback i IT-branschen med det nystartade konsultbolaget Elva11. Nu tar styrelsen form. Utöver ordförande tar andra tunga technamn och internationella profiler plats i styrelsen. Rapidus har namnen.

  • Tung uppbackning för Ideonbolag

    Ideonbolaget Spec-Imaging backas av tunga investerare. Nu gör bolaget en nyemission för att vidareutveckla sin teknik kring mätning av vattenföroreningar. Så här mycket tog de in och så långt räcker pengarna.

  • Är det Europas tur nu?

    KRÖNIKA: Kan Trumps galenskaper trots allt ge Europa en välbehövlig spark i baken? USA har förvisso lånat sig till tillväxt, men Europa har inte gjort någonting. Vi får inte stå stilla medan världen springer ifrån oss, skriver Rapidus krönikör Jan Dahlqvist.


  • Dug lånar för att få upp farten

    Pengarna från emissionen i höstas räckte inte och nu tvingas potatisdrycksföretaget Dug fylla på med lån. Men 2025 ska bli året då försäljningen äntligen kommer i gång på allvar.

  • Fomo-effekt gav Re:meat övertecknad runda

    Investerarintresset var stort när köttodlingsbolaget Re:meat sökte nya pengar. Nu ska Sveriges första ”köttbryggeri” byggas i Lund.

  • Genombrott för spisbolaget

    Emerging Cooking Solutions, som arbetar för klimat- och hälsovänligare matlagning i Afrika får efter 14 år in sin första stora finansering. — Det har varit en sinnessjuk uthållighet, säger grundaren Per Löfberg.

  • Blockkedjor ska berätta om vinets resa

    Europeiska vindrickare är medvetna konsumenter som vill veta var vinet kommer ifrån och hur det tillverkats. Bolaget Journy skapar digitala produktpass åt vinproducenter och ser en jättemarknad.

  • Influencerbolaget nobbar Shein

    Proad, med några av Sveriges största influencers i stallet, har beslutat att inte ingå samarbeten med företag som Temu, Shein eller liknande dropshippingbutiker. Vd Magnus Noord säger att beslutet kommer gynna fortsatt tillväxt.

  • Opticept växlar upp

    Lundabolaget Opticepts största delägare, som även är största kund ,bidrar med finansiering till produktion av utrustning. Men Opticept ser genombrottet komma även för andra produktsegment och startar en kapitalrunda för att resa 80 miljoner kronor.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Internationellt i Skåne om framtidens mat

    Kristianstad-inkubatorn Krinova Incubator & Science Park slår på stort för framtidens mat med “Spot on Food”, en internationell konferens om framtidens livsmedel.

  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.

  • Dug räddar kassan

    I ett år har Helene Nielsen varit vd för potatisdrycksföretaget Dug, tidigare Veg of Lund. Nu har hon städat, renodlat och sparat. Men en sinande kassa måste nu fyllas. Det ser hon ut att klara, men det blir dyrt.