fredag 17 maj 2024

inloggad som

Insiderskydd från Malmö säljs globalt av Cision

|  ,
|  

Den Malmöbaserade juristbyrån Markets & Corporate Law (MCL) går ihop med den multinationella jätten Cision om ett kommunikationssystem som MCL utvecklat. Systemet, MCLogg, ska underlätta för börsbolag att hantera insiderreglerna.

– Det nya regelverket MAR ställer omfattande krav på hur noterade bolag hanterar insiderinfo. Antingen gör de fel eller så lägger de för mycket tid på administration. Vi som jobbar med många noterade bolag måste göra det lättare och därför har vi skapat en loggbokning som fungerar som ett flöde där man inte kan gå vidare till nästa steg förrän man gjort rätt, säger MCL:s vd Markus Neuding till Rapidus.

MCL ingår i samma koncern som marknadsplatsen Spotlight Stock Market och Sedermera Fondkommission. Den vägen uppstod kontakten med Cision, världens största distributör av pressmeddelanden, med en årsomsättning på över 1.000 miljarder kronor. Cision kommer nu att erbjuda sina kunder över hela världen att använda MCLogg som en del av sitt system.

– Cision har enormt många börsnoterade företag som kunder och integrerar nu vår logg, så vi får en otroligt stark säljare av vår gemensamma produkt. För MCL är det jättestort, vi får ut vårt varumärke mer och kan kombinera vår juridiska expertis med vår expertis om det finansiella systemet, säger Markus Neuding.

Samarbetet inleds i dag, onsdag, men tre av Cisions kunder står redo att börja använda MCLogg omgående. Markus Neuding säger att MCL arbetar med att hitta fler tekniska lösningar för olika bolags problem med finansiell juridik.

– Vi gör inget annat än att satsa på detta. Sanktionerna har blivit så hårda och regelverket så strikt, samtidigt som många mindre bolag inte kan ha en stab med koncernjurister och kommunikatörer för att hantera ett regelverk anpassat för miljardföretag.

Niclas Lindstrand

Den Malmöbaserade juristbyrån Markets & Corporate Law (MCL) går ihop med den multinationella jätten Cision om ett kommunikationssystem som MCL […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]