torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Malmökonsult förvärvas av holländsk koncern

|  ,
|  

IT-konsultbolaget Orango, med 240 anställda och huvudkontor i Malmö, slås samman med finska eCraft och holländska Fellowmind, som därmed bildar en nordeuropeisk koncern på 1.000 anställda.

– Tanken vi har med sammanslagningen är att vi tillsammans ser ett behov av en nordeuropeisk aktör med tydligt fokus på Microsoft Dynamics-plattformen. Det finns ett tydligt kundintresse av en aktör som inte bara verkar på den lokala marknaden, säger Orangos vd Stefan Selvander till Rapidus.

Han blir nu landschef för Sverige och en del av Fellowminds koncernledning. Förvärvet innebär också att Orango – som till en början behåller sitt namn – inleder ett samarbete med det andra svenska bolaget i koncernen, Endeavor.

– Där är inte detaljerna spikade än om hur det kommer gå till. Men det som är tydligt är att Endeavor har en kompetens inom CRM och kundrelationer som Orango i dag inte har, så det är ett välkommet kompetensområde, säger Stefan Selvander.

Malmöbolaget är specialiserat på affärssystem som Bison, Microsoft Dynamics 365 och Microsoft Dynamics NAV. Genom tidigare uppköp har Orango verksamhet på sju svenska orter inklusive Malmö, Helsingborg och Kristianstad. De 240 medarbetarna kommer alla få erbjudande om att teckna delägarskap i den nya Fellowmind-koncernen.

Felicia Frithiof

IT-konsultbolaget Orango, med 240 anställda och huvudkontor i Malmö, slås samman med finska eCraft och holländska Fellowmind, som därmed bildar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad