fredag 17 maj 2024

inloggad som

Ansaris portfölj växer…

|  ,
|  

Behdad Ansari, ensam ägare på växande Devoote, har de senaste åren gått på investeringsoffensiv. Han har nu en handfull investeringar i onoterade skånska bolag och söker nya möjligheter.

I mitten av 2017 köpte Behdad Ansari ut sin medgrundare och blev Devootes enda ägare. Då hade IT-konsultbolaget ökat stadigt i omsättning och vinst sedan starten till över 18 miljoner kronor 2016, med en nästan tioprocentig vinst.

Ökningen har fortsatt – i år landar omsättningen på över 30 miljoner, efter förra årets 26,5 med 4,9 miljoner i vinst. Devoote sysselsätter runt 30 personer och planerar att öppna ett kontor i Stockholm efter nyår, bolagets första etablering utanför Malmö.

– Vi har blivit Gasell-företag i år igen och nästa år hoppas vi växa en del i Stockholm, säger vd Behdad Ansari.

Under tiden har han också hunnit med att investera i en rad handfull skånska bolag: Hero Gaming, MoveByBike, Starke Cycles, Engaging Care och senast Bjorkstrom Robotics. Han ligger också bakom handelsbolaget ABR Solutions som utvecklar och säljer mobila appar.

– Det är nog mitt allra första bolag. Jag startade det tillsammans med en annan och vi funderar på att göra om det till aktiebolag, säger Behdad Ansari.

Investeringarna är på under miljonen styck och sker via holdingbolaget Dams Nordic.

– Är det något intressant som dyker upp kan jag tänka mig att investera, vilken bransch det är spelar mindre roll. Det är helt beroende på tajming och tur, säger Behdad Ansari.

Emiliano Strauss

Behdad Ansari, ensam ägare på växande Devoote, har de senaste åren gått på investeringsoffensiv. Han har nu en handfull investeringar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad