onsdag 6 december 2023

inloggad som

Serieentreprenör blir vd för Bimobject

|  
|  

Carl Silbersky har fram till i dag varit affärsutvecklingschef på Nasdaq-noterade Bimobject, men tar nu omedelbart över vd-rollen när Kim Mortensen av personliga skäl lämnar bolaget efter knappt två månader på posten.

För Carl Silbersky, som byggt och investerat i en rad uppstartsbolag i Malmö efter att han sålde Polar Rose till Apple 2010, fanns ingen tvekan om att tacka ja till det nya uppdraget:

– Bimobject är ett bolag som ”disruptar”, stör, hela byggnadsindustrin. Det innebär att man kan minska spillet i byggprojekt, som i dag standardmässigt ligger kring 30 procent i Europa. Använder man Bimobject som standard har det ett verkligt avtryck. Jag vill jobba med stora problem, jag vill gärna jobba med tech, så det här är kryss i alla rutor för mig, säger han till Rapidus.

Carl Silbersky tillträdde som affärsutvecklingschef för Bimobject i november 2018, i samma veva som han lämnade vd-posten och sålde sitt innehav i det krisande hårdvaruföretaget Mionix.

Felicia Frithiof

Carl Silbersky har fram till i dag varit affärsutvecklingschef på Nasdaq-noterade Bimobject, men tar nu omedelbart över vd-rollen när Kim […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad