måndag 29 april 2024

inloggad som

Audiodo hämtar ny vd från Almi

I samband med lanseringen av Malmöbolaget Audiodos mjukvara för personligt ljud i amerikanska Skullcandys hörlurar i september klev Jenny Strömberg in som ny vd, med uppdrag att sälja in produkten till fler hörlurstillverkare globalt. Hon efterträder grundaren och Sony Mobile-veteranen Jan Weber.

Jenny Strömberg har följt bolaget på nära håll ända sedan Almi Invest Syd gjorde sin första investering i Audiodo, då Hearezanz, för drygt två år sedan. Men klivet från att representera storägaren i styrelsen till att ta över jobbet som vd beskriver hon inte som särskilt dramatiskt:

– Jag kände att jag var redo för en ny utmaning och bolaget behövde en ny vd. Så det var bra tajming, säger hon till Rapidus.

Uppdraget inleddes också raskt med en lanseringsturné av den första Audiodoprodukten på marknaden som gick från New York, via London till Japan tillsammans med Skullcandy.

– Det är först nu man kan köpa hörlurarna i Sverige, så det har varit en gradvis utrullningstakt där vi började med USA och Japan. Vi har fått väldigt bra spridning och bra recensioner, så vi är inte oroliga över om lurarna ska sälja, säger Jenny Strömberg.

Om tanken tidigare har varit att Audiodos algoritmer för personliga ljudinställningar ska kunna appliceras i mobiltelefoner och högtalare, läggs fokus nu på att sälja in tekniken till fler hörlurstillverkare.

– Vi anser att det är rätt segment att bearbeta, dels för att nästan 80 procent använder sina hörlurar för att lyssna på musik. Dels måste man ha hörlurar för att göra vårt audiotest som ligger till grund för våra anpassningar, så det är naturligt att börja där och bli bäst inom hörlurar innan vi går vidare, säger Jenny Strömberg.

Audiodo grundades 2016 av Jan Weber tillsammans med ST-Ericssonveteranerna John Philipsson och Roger Martinsson, som backades tidigt av Almi Invest Syd. Bolaget sysselsätter i dag 13 personer, varav tio vid huvudkontoret i Västra hamnen i Malmö och tre i Stockholm.

Felicia Frithiof

I samband med lanseringen av Malmöbolaget Audiodos mjukvara för personligt ljud i amerikanska Skullcandys hörlurar i september klev Jenny Strömberg […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.