torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Studybee går utomlands

|  
|  

Studybees mjukvarubaserade verktyg, som kan användas direkt i Google Classroom och riktas till skolor, har lanserats i Belgien. Det är bolagets första utlandssatsning.

Studybee har utvecklat en insticksmodul som tillför en bedömningsdel till de redan befintliga funktionerna i Google Classroom. Nu förbereder de introduktion i fler länder. För närvarande finns verktyget på tre språk – svenska, holländska och engelska.

– Vi har anpassat vår produkt till holländska och börjat bearbeta marknaden med start i Belgien. Vårt mål är att bedömning och återkoppling till elever ska vara tydligare och enklare så att tid frigörs till mer undervisning. I våras blev vi en så kallad certifierad Google technology-partner för att vår produkt skapar mervärde åt deras, vilket ger vår produkt ett högre värde, säger Studybees vd Ian Rattigan.

Bolaget har använt Sverige som testmarknad eftersom svenskar är vana datoranvändare. Här har bolaget finslipat produkten och fått nöjda kunder, enligt Ian Rattigan.

– Vi har testat produkten på den engelska marknaden också, men den är digitalt eftersatt. Dessutom vet vi inte hur det blir med Brexit så vi går lite försiktigare fram där, säger han.

Studybee grundades av lärare och Sonyanställda i Sonys uppstartsprogram Next Step. Rattigan uppger att Google Classroom används i hög grad av skolor i Norden, Beneluxländerna och Spanien.

Elisabet Ottosson

Studybees mjukvarubaserade verktyg, som kan användas direkt i Google Classroom och riktas till skolor, har lanserats i Belgien. Det är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad