torsdag 29 februari 2024

inloggad som

…men behåller andelar i Inriver

Det var i januari 2018, mitt i en internationell expansion, som vd Niclas Mollin och teknikchefen Jimmy Ekbäck plötsligt tvingades lämna Inriver.

– Det var inte självvalt, vi hade en plan för att fortsätta utveckla bolaget globalt. Vi var på en härlig tillväxtresa och hade tagit in totalt 230 miljoner kronor för att fortsätta bygga. Både jag och Jimmy blev lite tagna på sängen. Men vi kunde sälja av lite av våra aktier i Inriver för att finansiera Occtoo, berättar Niclas Mollin.

Nu äger duon tillsammans med Daniel Brdarski hela det nya företaget och har kvar ett ägande i Inriver.

– Att konkurrera med Inriver är inget vi vill göra, det är våra arbetskamrater och vi är fortfarande delägare. De sitter med underhållssystem som berikar kundens produktinformation medan vi ser till att data kan flöda ut, alltså kan vi använda deras data i vår tjänst, säger Niclas Mollin.

Niclas Lindstrand

Det var i januari 2018, mitt i en internationell expansion, som vd Niclas Mollin och teknikchefen Jimmy Ekbäck plötsligt tvingades […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.