måndag 29 april 2024

inloggad som

QGroup startar IT-säkerhetsbolag i Malmö

|  ,
|  

Den Malmöbaserade IT-konsultkoncernen QGroup bildar ytterligare ett dotterbolag, denna gång på hemmaplan. Cyber Defense by Q startar verksamheten kring årsskiftet med tre-fyra anställda och ska på sikt sysselsätta ett 20-tal IT-säkerhetsspecialister.

– För ett typiskt bolag i vår grupp siktar vi ganska snabbt på att komma upp i 20 personer. Har du 20 av de skarpaste hjärnorna i en nisch, då sitter du på en viktig del av kunskapsbasen inom det området på den marknaden, säger QGroups koncernchef Jon Carvell till Rapidus.

Den nystartade IT-säkerhetskonsulten ska täcka den sydsvenska marknaden och blir den första renodlade satsningen på IT-säkerhet från koncernen. Sedan tidigare har verksamheten i Frankfurt ett delat fokus på IT-säkerhet och molnbaserade tjänster.

– Vi har kikat på säkerhet ganska länge, eftersom det ofta har en anknytning till det vi levererar i dag. Och ett bolag som har säkerhet som huvudsaklig verksamhet attraherar lättare de bästa specialisterna, säger Jon Carvell.

Koncernchefen har tidigare uppgett för Rapidus att QGroup ska växa med omkring 100 anställda konsulter under 2019, och menar att man nu är på god väg att nå målet trots mörka moln på konjunkturhimlen.

– Det har sett ut lite så att det till och med blir lättare att rekrytera nu, vilket kanske beror på konjunkturosäkerhet hos de andra bolagen. Jag säger inte att vi är vaccinerade, men vi är specialiserade och involverade i både framåtriktade projekt och i besparingsprojekt när man ska effektivisera.

Jon Carvell är tillsammans med grundarna Mikael Kretz och Håkan Paulsson majoritetsägare i QGroup. Bland de mindre delägarna återfinns även den saudiske finansmannen Mohammed Al-Amoudi genom Midroc Invest på tio procent. IT-konsultkoncernen som finns på sex globala marknader hade förra året en omsättning på 350 miljoner kronor, med en vinst på 14 miljoner.

Felicia Frithiof

Den Malmöbaserade IT-konsultkoncernen QGroup bildar ytterligare ett dotterbolag, denna gång på hemmaplan. Cyber Defense by Q startar verksamheten kring årsskiftet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.