fredag 26 april 2024

inloggad som

Lunds Nyföretagarcentrum drar i gång i Staffanstorp

Lunds Nyföretagarcentrum, LNC, tar ett kliv söderut och etablerar sig i Staffanstorp. Målet är att skapa hållbara och långsiktiga företag i kommunen, säger LNC:s vd Christer Wallin.

Sedan Lunds Nyföretagarcentrum startades vid 1990-talets början har stiftelsen också gett stöd åt entreprenörer i grannkommunerna.

– Vi säger inte nej till någon, oavsett var de bor. Och genom åren har vi haft en ganska strid ström av företagare från just Staffanstorp, säger vd Christer Wallin.

Nu fördjupar LNC sitt samarbete med Business Port Staffanstorp genom att starta verksamhet på plats, i företagshotellet Kometen. Här kan blivande företagare få hjälp med rådgivning och delta i starta-eget-kurser.

– Vi hoppas förstås på en ökning av antalet affärsidéer som värderas och bearbetas genom vår process. Dessutom bidrar vi till att skapa långlivade företag. Över 83 procent av de företag som startats genom oss finns kvar efter tre år, vilket är en betydligt högre siffra än bland övriga företag.

Kerstin Weman Thornell

Lunds Nyföretagarcentrum, LNC, tar ett kliv söderut och etablerar sig i Staffanstorp. Målet är att skapa hållbara och långsiktiga företag […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.