onsdag 15 maj 2024

inloggad som

Full fart för Parkster i Tyskland

|  
|  

Lundabolaget Parkster har fått upp farten i Tyskland. Snart kan tyska bilister i över hundra orter betala sin parkering genom deras app.

Billandet Tyskland har länge varit ett mål för Parkster, vars app underlättar för bilisterna att betala parkeringsavgifter.

– Det är en oerhört stor marknad och vi bedömde att appen skulle passa de tyska bilisterna, säger vd Henrik Hallgren.

Sedan en tid tillbaka har bolaget ett kontor i München. Från att ha tecknat kontrakt med städerna runtom i Bayern, betraktar man numera hela Tyskland som sin marknad.

– Under det kommande halvåret ska vi ha skrivit kontrakt med över hundra orter i hela Tyskland. Det är en liknande resa som den vi gjort i Sverige, men i betydligt snabbare takt, säger Henrik Hallgren.

Som en bekräftelse på framgångarna tilldelades bolaget priset för årets nykomling av Svenska Handelskammaren i Tyskland i början av september. Parksterkoncernen har i dag 30 anställda. Förra året var omsättningen 330 miljoner, men i år räknar man med att öka till 500 miljoner.

– Självklart sneglar vi på fler länder, men vår filosofi har varit att koncentrera oss på en marknad i taget och bli en ledande aktör där. Så nu vill vi först bli riktigt stora i Tyskland, säger Henrik Hallgren.

Kerstin Weman Thornell

Lundabolaget Parkster har fått upp farten i Tyskland. Snart kan tyska bilister i över hundra orter betala sin parkering genom […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.