tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Dingizian förbereder bud på hela Safeture

Greg Dingizian lägger bud på hela resesäkerhetsföretaget Safeture. I går, tisdag, köpte han ytterligare 5 procent av bolaget, som är noterat på First North. Därmed kom han över 30 procents ägande. Nu säger han till Rapidus att planen är att öka ägandet i Safeture ytterligare, via bolaget Adma Invest.

– I och med att vi gick över 30 procent i ägande har vi budplikt och inom fyra veckor kommer också ett bud från oss. Vi vill öka ägandet ytterligare, men bolaget ska absolut fortsätta att vara noterat. Ju högre bud vi lägger, desto mer lär vi få in, men att komma upp i 50 procent känns rimligt, säger Greg Dingizian till Rapidus.

Han investerade för ett år sedan 15 miljoner kronor i GWS Production, som bolaget då hette. Sedan dess har företaget bytt namn till Safeture och fått en ny vd i form av Magnus Hultman, som själv köpte 1,5 procent av företaget för några veckor sedan.

– Från styrelsens sida kan vi inte säga bu eller bä till något förrän det finns ett konkret bud, utan noterar bara att det kommer ett. Själv ser jag som vd förstås positivt på att vi har en så kapitalstark och intresserad delägare, säger Magnus Hultman till Rapidus.

GWS, Global Warning System, börsnoterades 2014 och omsatte i fjol 22,1 miljoner kronor med en förlust på 10,5 miljoner kronor.

– Safeture är ett intressant företag som har de tuffa åren bakom sig. Nu håller det på att skifta från ett utvecklingsbolag till ett mer marknadsorienterat bolag, säger Greg Dingizian.

Niclas Lindstrand

Greg Dingizian lägger bud på hela resesäkerhetsföretaget Safeture. I går, tisdag, köpte han ytterligare 5 procent av bolaget, som är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad • Tillväxt i dagens rapportflod

  Börsbolagens rapporter för årets fjärde kvartal fortsätter att strömma in. Bland dagens rapporter finns Senzagen, Safeture och Neola Medical.

 • Doxa säljer hälften av Karlastaden

  Fastighetsbolaget Doxa, med Malmöprofilen Greg Dingizian som huvudägare, säljer hälften av Karlastaden, den planerade nya stadsdelen i Göteborg. Priset är 1 miljard kronor. Affären sker mindre än ett år efter att byggrätterna köptes.

 • Börja satsa, sluta spara

  Glädjen med årets mörkaste tid är att det vänder. Frågan är om årets vintersolstånd sammanfaller med ekonomin och framtidsutsikterna. Vi tror det och önskar dig som Rapidusmedlem ett ljusnande 2024.

 • Greg viktar över

  Fastighetsbolaget Doxa gör en riktad nyemission på 350 Mkr. Bolagets grundare Greg Dingizian tar nästan hälften av summan och stärker därmed engagemanget i bolaget.

 • Malmös fastighetsstjärnor ökar takten

  Det stjärnspäckade fastighetsbolaget SLP gör en riktad nyemission på 550 Mkr. Det är andra gången i år bolaget fyller kassan med samma belopp.

 • Greg värderar upp sina tillgångar

  Greg Dingizians fastighetsinvestmentbolag Doxa värderar upp tillgångarna i Serneke med över en halv miljard kronor.

 • Malmös fastighetskung spänner musklerna

  Mannen bakom Turning Torso och fastighetsbolaget Victoria Park, Greg Dingizian, lägger bud på bygg- och fastighetsbolaget Serneke, med bas i […]

 • Tyskland nästa för Safeture

  Säkerhetsföretaget Safeture öppnar i Tyskland efter att ha fått elektronikjätten Siemens som kund. För att sköta den tyska marknaden har […]

 • Safeture lämnar Ideon

  Säkerhetsföretaget Safeture flyttar till Sockerbiten i centrala Lund och lämnar därmed sina lokaler på Ideon Gateway. Företaget har på ett […]

 • Safeture växlar upp sälj och marknad

  Resesäkerhetsföretaget Safeture tar in 23,2 miljoner kronor i en företrädesemission, som tecknades till 101 procent. Bolagets styrelseordförande Semmy Rülf säger […]