tisdag 23 april 2024

inloggad som

Human IT startar utvecklingsenhet

Malmöbaserade Human IT startar en intern utvecklingsenhet. Dess första stora projekt är att digitalisera verksamheten för Alis, som administrerar litterära rättigheter.

– Utveckling är komplext i dag. Verktyg och miljöer blir enklare, men sammanhanget de ska in i är mer komplext. Därför ska vi kunna ta fram prototyper åt kunder i en miljö som redan har en färdig struktur, med personal som är trimmad att jobba ihop, säger Human IT:s vd Markus Närenbäck till Rapidus.

Nina Kristensson har anställts för att bygga upp och leda utvecklingsenheten. Hon har tidigare jobbat i Storbritannien i 15 år, bland annat som internkonsult och utbildningsansvarig på utvecklingsenheten på JP Morgan.

– Detta är ett väldigt spännande sätt att arbeta. Alis har en relativt liten organisation utan intern IT-avdelning, men en ganska komplex verksamhet. Därför har de inga möjligheter att göra det internt och det finns inga färdiga produkter på marknaden. Då kan vi göra jobbet utan att de behöver ta några risker, säger Nina Kristensson.

Fyra personer har redan anställts till enheten, med målet att vara över tio efter årsskiftet.

Niclas Lindstrand

Malmöbaserade Human IT startar en intern utvecklingsenhet. Dess första stora projekt är att digitalisera verksamheten för Alis, som administrerar litterära […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad