fredag 3 maj 2024

inloggad som

Tre frågor till Charlotte Arnberg…

… innovationsbolaget Billmates nya vd, som sedan februari även är vd för moderbolaget Invoice Finance i Malmö. Hon efterträder medgrundaren Johan Lindberg och kommer innan dess närmast från Nordea.

Hur ska Billmate kunna ta upp kampen mot betaljätten Klarna?

– Vi kanske inte kommer ta upp kampen, men fortsätta vara ett komplement för e-handlare och kunder som önskar en betallösning. Vi ska vara ett alternativ snarare än en konkurrent på marknaden.

Du kommer från den mer konservativa bank- och finansbranschen till ett mindre teknikorienterat uppstartsbolag. Hur känns det klivet?

– Det känns väldigt spännande att jobba nära kunder, marknad och personal. Och utmanande, för att marknaden som Billmate verkar på fortfarande är under utveckling. Samtidigt binder det ihop mycket av vad jag har erfarenhet av sedan tidigare, där jag jobbat mycket med konceptutveckling och it-utvecklingsprojekt även om det varit inom bank.

Du är redan vd för moderbolaget, nu tar du även över Billmate. Vad finns det för fördelar med att sitta på båda stolar samtidigt?

– Det är en fördel därför att affären och tänket kring tjänsten på sätt och vis är lik i båda bolagen, det handlar om både B2B och business to consumer. I båda bolagen jobbar vi med att tillhandahålla likviditet för olika aktörer på marknaden, och nu kan vi arbeta mer likriktat.

Felicia Frithiof

… innovationsbolaget Billmates nya vd, som sedan februari även är vd för moderbolaget Invoice Finance i Malmö. Hon efterträder medgrundaren […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.