torsdag 2 maj 2024

inloggad som

EXTRA: Innovation Skåne sjösätter samarbete med Cerner

|  ,
|  

Vårdsystemsjätten Cerner och det regionala innovationsbolaget Innovation Skåne ska samarbeta för att hjälpa uppstartsbolag att certifiera och tillgängliggöra sina lösningar på Cerners plattformar.

– Syftet är att hjälpa små startups att snabbare nå en bred marknad. Om man ska in i offentliga miljöer så måste man ha en lösning som enkelt kan dockas in, det är väldigt svårt att sälja stand alone-lösningar. Samtidigt är det en vinst för Cerner som kan få en portfölj med nya lösningar som breddar deras utbud och i förlängningen för regionen som får bättre vård, säger Joakim Nelson, Innovation Skånes vd.

Organisationen upplåter en del av kontoret på The Spark i Medicon Village till samarbetet. Tanken är bjuda in ett eller två uppstartsbolag åt gången att sitta där, tillsammans med personal från Cerner som ska erbjuda support i utvecklingen.

Det finns ingen uttalad prioritering av skånska bolag – bara uppstartsbolag. Målet är inte heller nödvändigtvis att integreras i Cerners ”Skånska Digitala Vårdsystem” som rullas ut nästa år.

– Cerner är världsledande på journalsystem och IT-lösningar för vården, så frågan för oss är hur vi kan hjälpa startups ut i världen. Men alla detaljer är inte bestämda än. Det blir lite av ett experiment, en process som utvecklas med tiden, säger Joakim Nelson.

Emiliano Strauss

Vårdsystemsjätten Cerner och det regionala innovationsbolaget Innovation Skåne ska samarbeta för att hjälpa uppstartsbolag att certifiera och tillgängliggöra sina lösningar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad