lördag 4 maj 2024

inloggad som

Hajpad växtvägg likvideras

|  ,
|  

Helsingborgsbolaget Bylife likvideras, bara några månader efter att ha lanserat sin första kommersiella produkt och blivit antaget till en accelerator i Köpenhamn.

Innan sommaren rapporterade Rapidus om Bylifes lansering och medverkan i acceleratorn FutureOfWork. Då hade man dessutom värvat AWAs tidigare innovationschef och dessförinnan tagit in Alfa Laval-veteranen Göran Hedbys som ordförande. Men efter en intensiv jakt på investerare har man nu beslutat att likvidera bolaget.

– Då var vi mitt uppe i det och kände optimistiska vindar. Men vi hade en deadline för finansieringen som vi inte lyckades nå, så det höll inte hela vägen, säger Erik Wilson, medgrundare och vd på Bylife.

Bylife utvecklade och sålde väggmoduler för växter. Den första produkten var en smart växtvägg, med sensorer som övervakar växternas levnadsförhållanden och ett bevattningssystem som styrs på distans. Grundidén var att, med hjälp av grönare kontor, bland annat öka produktiviteten och minska antalet sjukskrivningar.

– Jag tror fortfarande på idén, men inser väl att tajmingen var fel. Marknaden har fortfarande svårt att se hela värdet av växter på kontoret. Men någon gång i framtiden hoppas jag kunna fortsätta försöka med detta, säger Erik Wilson.

Han byter nu bransch helt och börjar på Lundabaserade IT-konsulten Backtick Technologies.

Emiliano Strauss

Helsingborgsbolaget Bylife likvideras, bara några månader efter att ha lanserat sin första kommersiella produkt och blivit antaget till en accelerator […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.