måndag 29 april 2024

inloggad som

Absalon köper upp Dynavigate och byter namn

Malmöföretaget Absalon International köper upp kollegan Dynavigate och byter samtidigt namn till Absfront. Det nya företaget får därmed två av Malmös stora IT-profiler i ledningen, Absalons Sebastian Merlöv och Dynavigates Peter Gynnerstedt.

Båda bolagen är fokuserade på tilläggsprodukter till Microsofts affärssystem Dynamics 365. Sebastian Merlöv säger till Rapidus att uppköpet innebär en nystart efter att Absalon haft några tyngre år.

– Luften gick ur oss lite när Microsoft ändrade sin strategi för hur de arbetar med partners. Men det går i cykler, det senaste året har Microsoft öppnat upp igen och då kan vi jacka in i det momentum som skapas, säger han.

Hans förra bolag, som också hette Absalon, såldes vid sekelskiftet till brittiska Infobank för runt 375 miljoner kronor medan Peter Gynnerstedt sålde konsultbolaget Primant till amerikanska Primix.

– Jag visste sedan gammalt vem Peter Gynnerstedt var och när det blev läge för mig att växla upp med Absalon igen var det tre-fyra olika personer som alla rekommenderade att jag skulle jobba med Peter. Så vi träffades i somras och kom överens om att jobba tillsammans och att Absalon köper upp hans bolag, säger Sebastian Merlöv.

Han blir själv vd för Absfront medan Peter Gynnerstedt tar rollen som operativ chef. I ledningsgruppen ingår också Dynavigates medgrundare Markus Erlandsson, som blir teknisk chef och delägare i Absfront.

Niclas Lindstrand

Malmöföretaget Absalon International köper upp kollegan Dynavigate och byter samtidigt namn till Absfront. Det nya företaget får därmed två av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.