tisdag 5 december 2023

inloggad som

Uppvärmda kläder attraherar skånska profiler

Bergendahls koncernchef Lars Ljungälv, Victoria Parks tidigare vd Peter Strand och Stockforsa Invests L-G Håkansson är några av de näringslivsprofiler som gått in som delägare i västkustbaserade Inuheats senaste emissionsrunda på 40 miljoner kronor.

I samband med emissionen blir kapitalförvaltaren och entreprenören Henrik Jönsson största ägare, och axlar samtidigt rollen som ordförande.

– Inuheat tycker det är fantastiskt att kunna attrahera kända skånska profiler, säger Henrik Jönsson, som själv är från Bjärred, till Rapidus.

Han har varit delägare i bolaget under de senaste två åren, och menar att det nu är moget att söka institutionella investerare inför en kommande börsnotering, som enligt planen ligger ett till två år bort.

– Vi rider lite på vågen att folk lägger väldigt mycket pengar på sin fritid. Det finns en ökad medvetenhet hos konsumenterna och då kommer den här affärsidén väl till pass, säger han.

Inuheats patenterade teknik – som består av ett garn som värms upp med hjälp av ett batteri – säljs vidare till klädvarumärken som integrerar tekniken i sina egna produkter. Värmetillförseln styrs med hjälp av en app. I dagsläget testas tekniken av ett 15-tal varumärken inom affärsområdena sport och fritid, arbetskläder samt polis och militär.

De första produkterna blir ett par handskar och strumpor som väntas nå marknaden under första kvartalet nästa år, men Henrik Jönsson vill inte ännu uppge under vilket varumärke.

Inuheat grundades av vd Rickard Rosendahl och utvecklingsingenjören Stefan Carlsson 2013. Bolaget blev delvis skånskägt redan 2016 när Wexito 3, ett dotterbolag till HCN Group, gick in med en 25-procentig ägarandel. Inhueat hade förra året en omsättning på 14 miljoner kronor.

Felicia Frithiof

Bergendahls koncernchef Lars Ljungälv, Victoria Parks tidigare vd Peter Strand och Stockforsa Invests L-G Håkansson är några av de näringslivsprofiler […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.