torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Great IT startar dotterbolag inom AI

|  
|  

Konsultbolaget Great IT, som bildades för exakt ett år sedan, har startat sitt tredje dotterbolag. Det är nischat på ny teknik inom automation, som machine learning och artificiell intelligens.

Great IT har under sitt första år vuxit till 14 anställda samt åtta underkonsulter, och haft en omsättning på runt 1,2 miljoner kronor per anställd, enligt vd Ola Ehrstedt.

Bolaget riktar sig till medelstora bolag som behöver hjälp med tekniksprång inom IT, exempelvis när deras IT-miljö kostar för mycket, är trög och kräver manuellt arbete. Sedan tidigare hanteras Great IT:s affärsområden ”program- och projektledning” respektive ”digital närvaro” av två dotterbolag.

– Hittills har vi haft fokus på att etablera oss i södra Sverige. I höst ska vi skanna av Göteborg och Stockholm och troligen starta nytt dotterbolag nästa år, säger Ola Ehrstedt.

Hur lyckas ni hitta programmerare till era uppdrag?

– Vi växer inte med bara egna anställda utan har avtal med andra konsultbolag. Jag offererar varje uppdrag med 2.500 till 3.000 konsulter som resursbas, men kunderna får en motpart. De personer vi anställer har verksamhetskunskap och känner branschen.

Bland Great IT:s kunder finns Ikea, Advencia och Verisure. Det nya bolaget leds av Baxley Miceli, tidigare verksam i Human IT och B2Syd, och har kunder som Sigma Connectivity och Tartier Studio.

Elisabet Ottosson

Konsultbolaget Great IT, som bildades för exakt ett år sedan, har startat sitt tredje dotterbolag. Det är nischat på ny […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad