fredag 23 februari 2024

inloggad som

Frukostmöte nr 100 i Lunds domkyrka med Olof Skoog 2/9

|  
|  

Frukostmöte nr 100, måndagen den 2 september i domkyrkan i Lund.
Värd Sparbanken Skåne.

Hur gör du världen bättre, Olof Skoog?

Och hur kan lilla Sverige verkligen bidra till världsfred och avspänning?

Han har mött de flesta av världens toppolitiker och arbetar med de största, tyngsta frågorna i samtidshistorien. Olof Skoog, en äkta Lundakille, är sedan fyra år chef för Sveriges FN-representation, efter en lång karriär som diplomat.

Hur stor roll kan Sverige spela här? Vad är hemligheten med att nå framgång i diplomatins topp? Vad åstadkoms under tiden i säkerhetsrådet? Hur är de personliga relationerna mellan öppet oeniga parter? Och vad har Donald Trump, med sitt ohämmade politiska språk, betytt för FN:s roll?

Den 12 augusti, i måndags, var Olof Skoog värd för Sommar i P1. Den 2 september är han alltså Rapidus gäst. Kom och hör historien om hur en liten påg uppväxt i Hjärup tog sig hela vägen till det finaste diplomatjobbet i New York City.

Vi samlas måndagen den 2 september kl 07.30 på Sparbanken Skånes kontor på Kyrkogatan 9 i Lund.

Prick 08.30 vandrar vi över gatan in i Domkyrkan, där Olof Skoog intervjuas av Jan Wifstrand.

Värd för mötet är Sparbanken Skåne.

Var på plats senast 07.45 för frukostmingel.

OBS OBS, mötet är alltså längre än vanligt, sluttid 09:30.

Observera att antalet platser är begränsat (ja, även i kyrkan), så anmäl Dig kvickt. (Bilister: parkera enklast i garaget under Lund C, där finns alltid plats.)

Välkommen till ett unikt event i Lunds Domkyrka!

Ett varmt tack till domkyrkokaplan Lena Sjöstrand för att vi får nyttja Sveriges ståtligaste rum för detta möte.

Rapidus samarbetar med fyra olika värdar för frukostmötena:

Sparbanken Skåne, Advokatfirman Lindahl, PwC samt Hypergene.

Notera att inbjudan enbart går till Rapidus abonnenter personligen samt våra frukostvärdars gäster. Arrangemanget är gratis för våra medlemmar, men vi tvingas debitera en avgift på 500 kronor för dem som trots bindande anmälan uteblir (viktigt för oss att få klara besked!).

Frukostmöte nr 100, måndagen den 2 september i domkyrkan i Lund. Värd Sparbanken Skåne. Hur gör du världen bättre, Olof […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.