söndag 3 december 2023

inloggad som

Pyramid vann ESS internationella upphandling

|  ,
|  

Den europeiska forskningsanläggningen ESS, som håller på att byggas upp i Lund, har anlitat den Helsingborgsbaserade reklambyrån Pyramid som kommunikationspartner. Kontraktet uppskattas vara värt 16 miljoner kronor under fyra år och gick till Pyramid efter en upphandling där ett tiotal europeiska byråer deltog.

– ESS är ju inte svenskt utan en europeisk organisation som ägs av 13 medlemsländer, så även upphandlingarna görs internationellt. Normalt passar inte upphandlingar vår internationella profil, men denna såg väldigt lämpligt ut för oss. De kompetenser som efterfrågades, varumärkesstrategi, internationell kommunikation och webb, är vår kärnaffär, säger Pyramids vd Ulf Vanselius till Rapidus.

ESS, European Spallation Source, ska tas i bruk 2023. Anläggningen ska fungerar som ett jättemikroskop som kan titta djupt ned i material till atomnivå. Forskningen kan användas i många olika områden, från att ta fram nya material till att utveckla bättre mediciner.

Pyramid har redan gjort ett par projekt för ESS, som den årliga aktivitetsrapporten, och det stora arbetet som kommunikationspartner ska påbörjas efter sommaren.

– Kontraktet gör att ESS blir en av våra fem största kunder. I upphandlingsunderlaget specificeras tre områden, att implementera ESS varumärke i organisationen, titta på en uppdaterad webbsida och event och utställningar. Så de tre områdena blir troligen vårt fokus under hösten, säger Ulf Vanselius.

Pyramid har 60 anställda tillsammans med systerbyråerna Petra och Graal.

Niclas Lindstrand

Den europeiska forskningsanläggningen ESS, som håller på att byggas upp i Lund, har anlitat den Helsingborgsbaserade reklambyrån Pyramid som kommunikationspartner. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad