söndag 19 maj 2024

inloggad som

Bråkenhielm lanserar digital vårdtjänst

|  
|  

IT-entreprenören Martin Bråkenhielm, som bland annat ligger bakom bolagen Alien Interactive och Bizpart, lanserar nu den digitala vårdplattformen Lifesify.

– Sedan jag började som entreprenör för 20 år sedan har jag velat jobba med vården eller vårdrelaterade frågor. Så den här idén har grott länge, det är väldigt roligt att det äntligen kommer igång, säger Martin Bråkenhielm till Rapidus.

Plattformen riktar sig inte bara till patienter med olika typer av diagnoser, utan även till deras anhöriga, sjukvårdspersonal och personer som står inför ett vårdbesök. Idén är att tillhandahålla användbar information om sjukdomar, behandlingar och föreslagna rutiner på ett nyskapande sätt, inspirerat av motivationsdesign och spelifiering.

– En målgrupp är till exempel föräldrar till barn med cerebral pares som många gånger står inför utmaningar med rutiner och beteende som kan vara väldigt annorlunda än vad man är van vid. Så tanken är att kunna stödja alla inblandade så att alla får så bra livskvalitet som möjligt genom bra, lättillgänglig och anpassad information från vården, säger Martin Bråkenhielm.

Emiliano Strauss

IT-entreprenören Martin Bråkenhielm, som bland annat ligger bakom bolagen Alien Interactive och Bizpart, lanserar nu den digitala vårdplattformen Lifesify. – […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]