söndag 5 maj 2024

inloggad som

Knowit knoppar av bolag och satsar på AI i Malmö

Den börsnoterade konsultkoncernen Knowit har med bildandet av Knowit CRM nu sju dotterbolag i Malmö. I det nya bolaget ska på sikt ett 20-tal konsulter arbeta med digitala kundrelationer. Lika många är tanken att det nya verksamhetsområdet för AI och datadriven affärsutveckling ska sysselsätta i Malmö om ett år.

– Vi satsar konstant på nya områden som växer fram. Nu senast är det datadriven affärsutveckling och beslutsstöd, som vi kallar ”business intelligence”. Vi har sju konsulter som arbetar inom området nu, säger Jonas Svensson, som är regionchef för Knowit Solutions i Malmö, till Rapidus.

Det kan handla om att ta fram data om kundbeteende inom e-handeln, och Jonas Svensson nämner som exempel att man kan ta reda på om kunder oftare köper en produkt i den färg som först syns på bild. Redan i dag arbetar sju av koncernens konsulter med AI inom det området i regionen.

Efterfrågan på e-handelslösningar och ett ökat fokus på kundens köpupplevelse är också en av de faktorer som bidragit till att koncernen nu bildar två nya dotterbolag helt inriktade på CRM, eller kundrelationer. Ett av bolagen byggs upp i Norge, det andra i Malmö.

– Jag tror att det blir ett viktigt tillägg till vår e-handelslösning, att man lägger till komponenten CRM. De affärsområdena går in i varandra mer och mer, säger Jonas Svensson.

Vd för det Malmöbaserade dotterbolaget Knowit CRM blir Kenneth Lyngshede, tidigare regionchef för Knowit Experience i Malmö och nordisk säljchef för samtliga Experience-bolag. Bolaget har i dag tre anställda konsulter, som ska växa till omkring 20 om ett år.

Felicia Frithiof

Den börsnoterade konsultkoncernen Knowit har med bildandet av Knowit CRM nu sju dotterbolag i Malmö. I det nya bolaget ska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.