fredag 26 april 2024

inloggad som

Ny fabrik i sikte för QPharma

|  
|  

Läkemedelsbolaget QPharma är mitt uppe i en produktionsutbyggnad, med en del som står klar till sommaren och resterande delar inom något år. Trots det tittar nu QPharmas vice vd David Segerberg på att snart uppföra ännu en fabrik på Malmötomten.

– På tio år har vi gått från 100 till 200 anställda. Vi växer för att kundernas försäljning har ökat. De senaste åren har vi byggt mycket, men vi behöver ännu fler produktionslokaler, laboratorier, lager och kontor. Det är trångt på tomten och vi har plats för ytterligare en lika stor fabrik som den vi nu bygger. Jag tror att vi kommer att starta det bygget inom två till fem år, säger David Segerberg till Rapidus.

QPharma har inga egna produkter utan arbetar med kontraktsutveckling, samt produktion av etablerade läkemedel och produkter – mestadels åt internationella kunder –  inom bland annat fertilitetsbehandling och klimakteriebesvär.

För närvarande har QPharma två nya produkter på väg in i produktion, som man utvecklat tillsammans med kunder. Det är en preventivmedelsring i silikon som fått FDA-godkännande, och en vaginalring som ska minska risken att drabbas av HIV och som väntar på marknadsgodkännande.

Hälften av bolagets försäljning sker till den egna koncernen, Nordic Group, som i sin tur är en systergrupp till läkemedelsjätten Ferring där Fredrik Paulsen står som ägare. QPharma har fördubblat sin omsättning de senaste fem åren, enligt David Segerberg, till 333 miljoner kronor 2018.

Elisabet Ottosson

Läkemedelsbolaget QPharma är mitt uppe i en produktionsutbyggnad, med en del som står klar till sommaren och resterande delar inom […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.