tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Tre frågor till Josefine Hjertström…

|  
|  

…som blir ny verksamhetsledare på företagshubben The Ground i Malmö den 10 juni. Nu arbetar hon med kommunikation och affärsutveckling på kvinno- och ungdomsjouren Atim i Malmö.

Vad attraherade dig till det nya jobbet?

– Själva stället, The Ground, som verkar vara en så inspirerande miljö med många spännande startups. En unik miljö, nästan som en ”gated community”. Det ska bli superspännande att få inta en ny roll, även om jag tidigare har jobbat i olika ledande positioner. Och jag tycker om att jobba med människor.

Vad blir din roll på The Ground?

– Sedan starten har The Ground letts av två tjejer: Chloe satte allt på plats tillsammans med de andra grundarna, och Renee – som jag efterträder – har arbetat fram struktur och rutiner i huset. Jag kommer att utveckla det som redan finns och samtidigt jobba strategiskt med vårt varumärke utåt.

Är det något speciellt du redan vet att du vill utveckla i verksamheten?

– Jag vill se hur alla bolag kan jobba ihop för att tillsammans bli starkare, hur vi kan utnyttja varandras kompetenser bättre. Jag vill gärna visa upp bolagens specifika kompetenser för att eventuellt kunna göra något socialt för staden, kanske starta samarbeten med externa partners. Jag hoppas att detta intresse finns i huset. Och framför allt kommer jag att se vad bolagen vill att The Ground ska göra för dem. I dag finns där runt 120 personer i ungefär 20 bolag, framför allt teknikbolag.

Elisabet Ottosson

…som blir ny verksamhetsledare på företagshubben The Ground i Malmö den 10 juni. Nu arbetar hon med kommunikation och affärsutveckling […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.