lördag 4 maj 2024

inloggad som

Prisat Lundabolag lanserar nytt samarbete

Cross Technology Solutions blev i går vinnare av eHealth Award 2019 på Vitalis-mässan i Göteborg. Bolaget lanserar nu en e-hälsolösning för kroniskt sjuka i hemmet, tillsammans med sensorbolaget Alleato från Stockholm.

Sensorerna kompletterar Cross Technology Solutions beslutsstöd, LifePod, som kan identifiera och automatiskt prioritera de mest vårdbehövande patienterna baserat på bland annat sensordata.

– Ett av våra större kontrakt hittills bör förhoppningsvis vara på plats innan sommaren. Det är långa beslutstider, inte minst när det inkluderar offentliga upphandlingar. Genom LifePod kan vårdgivaren hantera stora patientgrupper på distans och den är enkel att arbeta med. Det är ett måste för att kunna flytta vården av multisjuka personer till hemmen, säger Thomas Bergqwist, vd för Cross Technology Solutions.

Cross Technology Solutions började utveckla sitt beslutsstöd för tio år sedan och har de senaste åren haft systemet ute på tester hos flera regionala och privata vårdgivare. LifePod är integrerat mot Cerners digitala journalsystem, vilket kan underlätta marknadsföringen då Region Skåne som första svenska region har avtal med Cerner kring digitala journalsystem.

Malmöbaserade Dendera Holding är största ägare och finansierar tillsammans med andra bolag och privatpersoner bolagets utveckling. Cross Technology Solutions har 13 anställda.

Elisabet Ottosson

Cross Technology Solutions blev i går vinnare av eHealth Award 2019 på Vitalis-mässan i Göteborg. Bolaget lanserar nu en e-hälsolösning för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.