fredag 23 februari 2024

inloggad som

Smile i ryskt Astra Zeneca-samarbete

Lundainkubatorn Smile har vunnit en upphandling för att medverka i en rysk accelerator, som organiseras av Astra Zeneca och Skolkovo, Rysslands största inkubator inom life science.

– Det är givetvis jätteroligt att vi får internationell uppmärksamhet och att fler intresserar sig för vår modell för att arbeta med startups. Det är vårt första internationella uppdrag av den här typen och vi hoppas kunna delta i liknande projekt i framtiden, säger Thomas Unt, affärsutvecklare på Smile och ansvarig för projektet.

Syftet med acceleratorn är att hitta lovande innovationer bland ryska uppstartsbolag som kan vara intressanta för Astra Zeneca. Smile ska coacha de sex finalisterna, som fastställs i Lund efter sommaren. Därefter ska inkubatorn ge affärsutvecklingsstöd på distans och besöka Skolkovo inför finalen, där bolagen pitchar sina idéer för Astra Zenecas scouter. Vinnarna får fortsätta utveckla sina innovationer med mentorskap från läkemedelsjätten.

Emiliano Strauss

Lundainkubatorn Smile har vunnit en upphandling för att medverka i en rysk accelerator, som organiseras av Astra Zeneca och Skolkovo, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.