söndag 28 april 2024

inloggad som

Smile i ryskt Astra Zeneca-samarbete

Lundainkubatorn Smile har vunnit en upphandling för att medverka i en rysk accelerator, som organiseras av Astra Zeneca och Skolkovo, Rysslands största inkubator inom life science.

– Det är givetvis jätteroligt att vi får internationell uppmärksamhet och att fler intresserar sig för vår modell för att arbeta med startups. Det är vårt första internationella uppdrag av den här typen och vi hoppas kunna delta i liknande projekt i framtiden, säger Thomas Unt, affärsutvecklare på Smile och ansvarig för projektet.

Syftet med acceleratorn är att hitta lovande innovationer bland ryska uppstartsbolag som kan vara intressanta för Astra Zeneca. Smile ska coacha de sex finalisterna, som fastställs i Lund efter sommaren. Därefter ska inkubatorn ge affärsutvecklingsstöd på distans och besöka Skolkovo inför finalen, där bolagen pitchar sina idéer för Astra Zenecas scouter. Vinnarna får fortsätta utveckla sina innovationer med mentorskap från läkemedelsjätten.

Emiliano Strauss

Lundainkubatorn Smile har vunnit en upphandling för att medverka i en rysk accelerator, som organiseras av Astra Zeneca och Skolkovo, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.