fredag 3 maj 2024

inloggad som

Earin backar från avtal med Will.i.am

|  ,
|  ,

Det är över ett år sedan Black Eyed Peas-stjärnan Will.i.ams teknikbolag I.am+ köpte Malmöbolaget Earin. Nu står det klart att avtalet aldrig föll igenom.

– Vi vill bli fria från I.am+. Vi skrev ett köp och säljavtal med dem som var underskrivet årsskiftet 2017/2018. Man har ofta ett mellanrum mellan att man skriver på och stänger ett avtal. Vid stängningen betalar man för aktier och det är då köpet går igenom. Det är det vi har väntat på, att de ska betala, säger medgrundare Per Sennström till Rapidus.

Han uppger för Rapidus att det handlar om att I.am+ saknar pengar. Earin själva har lyckats få in pengar från annat håll, men mer än så vill Per Sennström inte avslöja.

– Vi saknar inte pengar i dagsläget. Det är löst, vi har det bra, säger han.

Earin utvecklar och producerar sladdlösa hörlurar. I och med det uteblivna uppköpet har bolagets produktionsplaner fördröjts.

– Vi tappade momentum i början av 2018. Vi hade produkten klar för massproduktion, det här avtalet skulle stängas i slutet av mars och de ville sälja under sitt varumärke. Så hela Europa- och USA-marknaden blev satt på vänt för att det skulle säljas under I.am+. Vi har bara sålt i Asien sedan dess, säger Per Sennström.

Hur ser framtiden ut för er? 

– Om vi ska lansera den i Europa och USA eller paketera om den och lansera under nytt modellnamn, det får vi se. Vi har även en helt ny produkt som kommer ut snart, säger Per Sennström.

Per Sennström, Olle Lindén och vd Kiril Trajkovski grundade Earin 2014. Omsättningen tros landa på strax över 50 miljoner kronor 2018. Earin sysselsätter runt 25 personer varav 15 finns i Malmö och resten i Hongkong, Kina och USA.

Earin har tidigare rest pengar från bland andra LMK Forward och affärsmannen Mohammed Al-Amoudis investeringsbolag Midroc.

Emily Binks

Det är över ett år sedan Black Eyed Peas-stjärnan Will.i.ams teknikbolag I.am+ köpte Malmöbolaget Earin. Nu står det klart att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.